Kaneka vol controlar el 100% d'AB-Biotics

La multinacional japonesa llança una opa per fer-se amb el capital de la biotecnològica catalana que encara no posseeix

AB-Biotics liderada per Sergi Audivert i e Miquel Ángel Bonachera | Cedida AB-Biotics liderada per Sergi Audivert i e Miquel Ángel Bonachera | Cedida

La multinacional japonesa Kaneka Corporation vol controlar la totalitat del capital de la catalana AB-Biotics. És per això que ha llançat una oferta pública voluntària d’adquisició d’accions (opa) per fer-se amb el 60,24% del capital que encara no controla i excloure-la de la borsa.

Kaneka, que ja era el principal accionista d’AB-Biotics amb un 39,76% del capital social, ofereix cinc euros per acció, la qual cosa suposa valorar la biotecnològica en uns 62,9 milions d’euros, segons ha comunicat al Mercat Alternatiu Borsari (MAB). El preu suposa una prima del 16,14% sobre la cotització mitjana dels darrers sis mesos, i del 32,63% tenint en compte l’últim any.

Més info: AB Biotics, dels formatges a referents en probiòtics

Des de l'empresa amb seu a Sant Cugat del Vallès, els fundadors ja han expressat el seu suport a l’oferta de Kaneka. Actualment, Sergi Audivert i Miguel Àngel Bonachera compten cadascun amb un 8,92% del capital de l’empresa. L'altre accionista rellevant d'AB-Biotics és Luis Sánchez Lafuente-Mariol, que té un 10,15% de la companyia.

L’objectiu de la companyia japonesa és contribuir a un major desenvolupament del negoci de la societat, per aconseguir una consolidació mútua dins el grup Kaneka i per guanyar sinergies. El grup assegura que la seva finalitat última és excloure la biotecnològica catalana del MAB.

El termini d’acceptació de l’opa comença aquest dimecres i acaba el 16 d’agost i Kaneka farà front al pagament del preu de l’opa mitjançant finançament extern. En cas que tots els accionistes d’AB-Biotics acceptin el preu ofert, la multinacional japonesa haurà de desemborsar 37,9 milions d’euros.

Més informació
AB-Biotics conclou la renovació del consell
Els probiòtics eleven els ingressos d'AB-Biotics un 65% el 2018
AB-Biotics factura 7,2 MEUR i millora els nombres vermells
Avui et destaquem
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

El més llegit