AB-Biotics conclou la renovació del consell

La biotecnològica nomena com a consellers independents Josep Maria Echarri i Joan Ramon Ramos

AB-Biotics liderada per Sergi Audivert i e Miquel Ángel Bonachera | Cedida AB-Biotics liderada per Sergi Audivert i e Miquel Ángel Bonachera | Cedida

La junta general d'accionistes d'AB-Biotics ha aprovat el nomenament de Josep Maria Echarri i Joan Ramon Ramos com a consellers independents, amb el que la companyia biotecnològica tanca la nova estructura del seu consell d'administració, ha informat en un comunicat. La catalana va encetar un procés de reestructuració del seu consell després de tancar un acord estratègic amb la japonesa Kaneka -que controla el 26,87% de l'empresa- al març.

Echarri és conseller delegat d'Inveready Asset Management i president del Grup Financer Inveready, companyies de les quals ha estat soci fundador; participa com a membre del consell d'administració d'altres companyies com a Mas Móvil Ibercom, Oryzon Genomics, Audax, Agile Contents, Atrys Health i Palo Biofarma.

Per la seva banda, Ramos compta amb una àmplia trajectòria en la companyia de consultoria PWC, arribant a exercir diferents càrrecs com el de president de PWC Jurídic i Fiscal i conseller delegat de PWC Assessors de negocis, sent a més soci de l'empresa durant 20 anys.

Actualment és membre independent de la Comissió Econòmica del FC Barcelona, col·laborador professional de PWC i professor de Fiscalitat Empresarial de la Universitat Pompeu Fabra (UPF).

Després d'aquestes incorporacions, el nou consell d'administració d'AB Biotics compta a més amb els dos socis fundadors de la companyia, Miquel Àngel Bonachera i Sergi Audivert, que es mantenen com a directors executius; quatre membres proposats per Kaneka, i Luis Sánchez-Lafuente en representació de Biolittletec.

A proposta de Kaneka, s'incorporen al consell Shinji Mizusawa, president de Kaneka Europe Holdings Company; Philip Claes, secretari general de Kaneka Europe Holdings; Kazuhiko Fujii, president de Kaneka Americas Holdings, i Hitoshi Yahara, director de l'àrea de salut i alimentació de Kaneka Corporation Japan.

Per la seva banda José María de Paz (Perez-Llorca) i Pablo Fernández Mas (Gómez Acebo i Pombo) seran secretari i sotssecretari del consell, sense ostentar càrrec de consellers.

Kaneka Europe Holdings té un 37,77% del capital d'AB-Biotics, els dos socis fundadors mantenen conjuntament un 19,82% de la societat, i Luis Sánchez-Lafuente un 9,79%.

Més informació
AB-Biotics renova el seu consell d'administració
AB-Biotics factura 7,2 MEUR i millora els nombres vermells
AB Biotics vol ser present a 60 mercats a final d'any
Avui et destaquem
El més llegit