Kompuestos entra en el MAB

L'empresa s'estrena en el Mercat Alternatiu Borsari i es converteix en la tretzena incorporació del 2019

La bolsa de Madrid | EP La bolsa de Madrid | EP

L'empresa catalana Kompuestos entra al Mercat Alternatiu Borsari (MAB). La companyia va debutar el passat 12 d'agost a través de la seva primera operació combinada d'oferta de subscripció i venda d'accions valorada en 30 milions d'euros. Així, s'ha convertit en la tretzena incorporació de 2019, sumant un total de 116 empreses. Aquest dimecres el seu president, Ignacio Duch, ha donat el tradicional toc de campana a la Borsa de Madrid.

"La incorporació de Kompuestos és una gran satisfacció per a nosaltres i confirma la consolidació i la capacitat de finançament del MAB", ha assenyalat el director gerent del mercat, Jesús González Nieto-Márquez. Durant el primer semestre de l'any s'han realitzat ampliacions de capital per 781,7 milions d'euros, sis vegades més que en el mateix període de l'any anterior.

Per la seva banda, el president de Kompuestos ha explicat que la sortida a borsa era un repte necessari per poder donar a la companyia una dimensió que és difícil d'aconseguir amb els recursos d'una família i ha assegurat que sortir a borsa suposa l'oportunitat d'obtenir recursos a una velocitat que seria impossible d'una altra manera.

La companyia transformadora de plàstics vol obtenir els recursos necessaris per desenvolupar el negoci dels bioplàstics a través de l'engegada d'una nova línia de fabricació que estarà operativa en un any. D'aquesta manera, Kompuestos destinarà entre 6 i 7 milions d'euros en els propers 12 mesos al desenvolupament del negoci de plàstics biodegradables i compostables, utilitzant materials com el midó i el sucre per a la creació de productes amb una vida útil curta, com a embalatges.

"El 60% del volum que transforma Kompuestos són productes amb baixa petjada de carboni i exportem el 70% de la nostra fabricaicón a més de 50 països", ha remarcat Duch. Kompuestos va obtenir en 2018 uns ingressos de 41 milions d'euros i un Ebitda de 4 milions d'euros, la qual cosa suposa un creixement anual del 20% i del 70%, respectivament.

Més informació
AB-Biotics deixarà el MAB
Llums i ombres del MAB
Tecnoquark, a l'autopista del MAB
Avui et destaquem
El més llegit