“La pau del cranc” (part 2)

Pròximament, atents als pòdcasts de la Cecot

Una treballadora a una oficina catalana | iStock Una treballadora a una oficina catalana | iStock

Aquest article és la segona part de “L’imparable progrés del cranc” (part 1).

Un dimarts a dos quarts de deu a l’empresa “TALENT EGARA”, de Terrassa, experts en selecció personal. Una de les sòcies de la companyia atén la visita d’un client i li explica els serveis que ofereixen: “Sí, estem especialitzats en reclutament. De fet, quan vam començar l’any 2002 la nostra activitat principal ja eren els perfils tecnològics. I, sí, treballem tant amb perfils a temps complet com a temps parcial. Per començar només ens cal la vostra descripció del lloc de treball i, a partir d’aquí, activem els canals de difusió i captem els primers candidats. Ens encarreguem de tot el procés, és clar. Després de tot el cribratge, us enviarem informe amb els finalistes. Treballem a èxit, els nostres honoraris són el 20% del salari brut anual de la persona que vulgueu incorporar”.

“RECTIFICADOS RUBÍ”, un dilluns al migdia. El director financer de l’empresa comença la reunió amb el seu equip: “Bon dia. Us he deixat l’esborrany del pressupost de l’any que ve. La idea és que comencem a treballar-lo tan aviat com pugueu. Mireu, he preparat unes diapositives perquè tots tinguem presents els tres escenaris que podem trobar-nos. Aquest exercici ens hem centrat molt en el flux de caixa, però de cara al pròxim la prioritat és treballar amb el grup bancari que tenim per respirar una mica més tranquils. Si us plau, mireu-vos bé l’esborrany del pressupost. L’escenari 1 és el més conservador, i el 2 i el 3 són més imaginatius, per dir-ho d’alguna manera.

Ara no em vull allargar més, però us convocaré a una altra trobada d’aquí a quinze dies. El conseller delegat em pressiona amb un termini per a finals de mes. Gràcies a tots”.

“De la pàgina d’aterratge ens n’encarreguem nosaltres. Però, nois, mirem que sigui amigable. I potenciem-ne els serveis de semipagament! Perquè, us ho he dit moltes vegades, el semipagament ens porta al prèmium, que són els que ens interessen a nosaltres! Laura, el giny com el tens? I, Esther, has parlat amb el gestor de comunitats virtuals de l’ajuntament perquè faci una publicació cada dia amb els actes programats? Si ho preferiu, munto una trucada amb ells per tenir-ne retorn. Aquest tema em preocupa. El Carlos de “EVENTOS” em va enviar una captura de pantalla de la reunió d’inici de l’any passat i havia Ajuntament, Diputació i Generalitat. A dia d’avui només tenim confirmada Generalitat. Fem-hi una empenta, sisplau!” Cisco Corominas, gerent de “FC PROMOCIONS”, empresa de publicitat i màrqueting de Sabadell, un dijous a primera hora de la tarda.

“Hi hem fet un acostament, sí. Però, per ara, s’estimen més seguir amb “ROLCAR”. El gerent és molt cabut, em va dir que si les coses funcionen no és qüestió de preu i que ells sempre han estat fidels als seus socis. De tota manera, li he presentat una actualització de la nostra proposta i l’estudiarà (diu). Per a mi la situació és molt clara, així li vaig dir, hi guanyem tots. Ara, ell ferm amb “ROLCAR”. La veritat, no sé què veuen a “ROLCAR”: camions vells, equip desmotivat, instal·lacions que cauen... “A mi no m’han fallat mai”, que me’n deia el Giménez. Però jo, què vols que et digui, a l’expectativa. A la llarga, vindran amb nosaltres”, Esther Sánchez, comercial de l’empresa “ALHORA”, de transport urgent, de Sant Quirze del Vallès. Abans d’ahir.

Atents als pòdcast de la Cecot. Pròximament.

Avui et destaquem
El més llegit