El futur de la tecnologia 5G arriba a Barcelona

Telefónica i 5GBarcelona inauguren l'espai amb l'objectiu de convertir la capital catalana en un dels 'hubs' d'innovació digital europeus en aquesta especialitat

La startup Engidi ha començat a utilitzar el laboratori per a les proves pilot del seu producte La startup Engidi ha començat a utilitzar el laboratori per a les proves pilot del seu producte

Telefónica i 5GBarcelona han inaugurat el seu laboratori Thinx | 5GBarcelona, ​​un espai dirigit a startups, pimes i corporacions i concebut per a experimentar i validar nous serveis i aplicacions amb tecnologia 5G. Les dues organitzacions han invertit dos milions d'euros en la creació d'aquest espai.

Més info: Telefónica i MWCapital inverteixen 2 MEUR en un laboratori 5G

El laboratori neix amb l'objectiu de convertir Barcelona en un dels hubs d'innovació digital europeus en l'àmbit del 5G. Aquest banc de proves únic al país funcionarà també com una acceleradora de producte, ja que facilita el suport tècnic i la transferència de coneixement de dues tecnologies 5G, com són la LTEM i la narrowband IoT. Aquestes tecnologies estan dotades de capacitats avançades especialment rellevants per a la indústria com, per exemple, un menor consum de bateria, cobertura en interiors reforçada i suporten una major densitat d'objectes connectats.

I no només això. El Thinx | Barcelona també té com a finalitat donar suport i tutelar pilots d'investigació en tecnologia 5G, ampliar l'atracció de talent en l'entorn de les noves tecnologies, ser motor del desenvolupament i apropar les noves tecnologies per desenvolupar l'ecosistema emprenedor a Barcelona, i per extensió a tota Catalunya.

El valor diferencial que aporta aquest espai a les empreses és un entorn avançat que, amb un any d'antelació, reprodueixi les tecnologies i les xarxes de telecomunicacions en què hauran d'operar. El fet d'experimentar sobre aquest tipus d'entorn, implica una reducció directa del temps d'arribada al mercat dels seus prototips i, a més, l'oportunitat de simular condicions atmosfèriques particulars, per provar en condicions de baixa cobertura, o com es comporten les bateries en un entorn o un altre.

La inauguració del laboratori, ubicat a les instal·lacions de Mobile World Capital Barcelona a l'edifici Pier01, ha comptat amb l'assistència del conseller de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró, amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, amb la consellera delegada de Telefónica España, María Jesús Almazor, el CEO del Mobile World Capital Barcelona, Carlos Grau, i el director de la Fundació i2CAT, Josep Paradells, entre moltes altres personalitats.

Més informació
Carlos Grau: “L’any clau del 5G és el 2020”
El Govern prioritzarà les empreses amb projectes de 5G a les licitacions
Avui et destaquem
El més llegit