Last.app tanca una ronda de 5 milions d'euros per impulsar l'expansió a Europa

El procés ha estat liderat per Nauta Capital

Ivan Nikolic i Eric Nikolic, fundadors de Last.app | Cedida Ivan Nikolic i Eric Nikolic, fundadors de Last.app | Cedida

Last.app, firma emergent de software per l’àmbit dels restaurants, ha tancat una ronda de finançament de 5 milions d’euros amb l’objectiu d’accelerar la seva expansió a Europa. El procés ha estat liderat pel fons d’inversió Nauta Capital i també ha comptat amb la participació d’All Iron i Bynd. “Aquesta ronda ens permet continuar amb la nostra trajectòria de creixement”, descriu Eric Nikolic. El CEO i fundador de l’empresa defensa “un compromís amb la tecnologia i els nostres clients”. Per la seva banda, Ivan Nikolic, un altre dels socis de l’empresa, creu que “el futur del sector de la restauració depèn de la perfecta integració de múltiples eines, cadascuna d’elles ajustades a les necessitats operatives de cada establiment”. 

Jordi Viñas, representant de Nauta Capital, assegura que “sempre estem cercant sistemes operatius verticals que responguin a les necessitats canviants de les empreses, de forma consolidada”. Actualment, el fons gestiona més de 500 milions d’euros en actius i des de les oficines de Londres, Barcelona i Berlín. Les seves principals àrees d’interès són productes de la xarxa, tecnologia empresarial i aplicacions. ACCIÓ va dur a terme un assessorament a 36.000 empreses i centres tecnològics durant el 2022. Aquesta xifra representa un increment d’un 7,5% en comparació amb les dades de l’any anterior. 21.000 projectes que han mobilitzat una inversió de 1.700 milions d’euros i la creació de 12.000 llocs de treball directes i indirectes. Per damunt de tot, l’organisme ha destacat el suport a iniciatives relacionades amb la internacionalització. En clau europea, fins a 1.500 firmes han rebut assessorament sobre fons europeus. 

“Després de gairebé dos anys de pandèmia i amb l’esclat de les tensions geopolítiques d’impacte mundial, el 2022 es presentava com un any ple d’incerteses en un context que ha obligat les empreses a transformar-se a grans velocitats”, apunta Albert Castellanos. El secretari d’Empresa i conseller delegat d’ACCIÓ ha ressaltat com des de l’agència “s’han enfocat els ajuts a impulsar el binomi internacionalització-innovació i altres aspectes com la digitalització o la sostenibilitat”. 

Quant a les empreses emergents, durant l'any passat ACCIÓ va acompanyar a més de 320 startups per impulsar el seu creixement, amb programes d'ajut o mitjançant l'assessorament financer. L'agència ha destacat que durant el 2022 va augmentar un 30% la dotació pressupostària de la línia d'ajuts directes Startup Capital. En l'àmbit dels clústers, més de 150 empreses van rebre 1,8 milions d'euros per iniciatives col·laboratives, que van permetre impulsar un centenar de projectes. Per cada euro públic de pressupost destinat a aquesta àrea el 2022, s’han atret 222 euros d’inversió privada per part de companyies internacionals. En total, el 37% dels projectes que s’han materialitzat a Catalunya s’han captat per mitjà de la xarxa de 40 oficines exteriors al món.

Més informació
La barcelonina Kamleon capta un milió d'euros a la seva primera ronda de finançament
Flanks tanca una ronda d'inversió de 7,4 milions d'euros
La catalana Let's Cook tanca exitosament una ronda d'inversió de 280.000 euros
Avui et destaquem
El més llegit