Un any per legalitzar la primera instal·lació d’autoconsum elèctric compartit

Holaluz aconsegueix el tràmit per posar en funcionament les plaques solars que va construir fa 12 mesos a un bloc de pisos de Rubí

Habitatge de Rubí amb plaques solars d'ús compartit Habitatge de Rubí amb plaques solars d'ús compartit

Holaluz ha obtingut la legalització de la primera instal·lació d’autoconsum elèctric compartit de l’Estat espanyol que va construir amb plaques solars ara fa un any en un bloc de pisos de Rubí, segons ha comunicat l’empresa d’energia verda.

La companyia energètica destaca que un tràmit de legalització que hauria d’haver tardat un màxim d’unes setmanes s’ha allargat tot un any, “cosa que posa de manifest les dificultats que hi ha en el sector energètic espanyol, que segueix sense facilitar el desenvolupament de les energies renovables”.

La construcció d’aquesta instal·lació d’autoconsum elèctric compartit a Rubí va ser possible gràcies a la sentència del Tribunal Constitucional del 2 de juny del 2017 que va anul·lar la prohibició del Govern espanyol a les instal·lacions d’autoconsum. Fins al juny de l’any passat, un reial decret impedia de manera expressa que una instal·lació d’autoconsum energètic fos compartida per diversos veïns d’una mateixa comunitat de propietaris.

Quan el Tribunal Constitucional va anul·lar el decreti llei, Holaluz va començar amb la construcció de la instal·lació a Rubí, que va quedar enllestida l’estiu del 2017. Però el tràmit per obtenir l’autorització legal ha tardat un any.

No obstant això, l’empresa d’energia verda recorda que avui encara es manté vigent l’impost del sol en determinades instal·lacions condicionat a la capacitat de generació elèctrica.

La cofundadora i presidenta executiva d’Holaluz, Carlota Pi, ha manifestat que estan “molt satisfets d’haver estat pioners, sent els primers en posar en marxa una instal·lació d’autoconsum elèctric compartit”.

Més informació
Holaluz munta una instal·lació d’autoconsum elèctric compartit
Holaluz comercialitza energia del parc portugués Ourika
Holaluz s’alia amb Tesla per portar les bateries domèstiques a Espanya
Avui et destaquem
El més llegit