• Empresa
  • Leonart Motors: 20 anys de motor català amb ADN familiar i mirada internacional

Leonart Motors: 20 anys de motor català amb ADN familiar i mirada internacional

El que va començar com un petit projecte 'custom' ha esdevingut una marca internacional, present a més de 10 països, inclòs el Japó

    Marc i Jordi Llorens (dreta), fundadors de Leonart Motors | Cedida
    Marc i Jordi Llorens (dreta), fundadors de Leonart Motors | Cedida
    22 de Juliol de 2025 - 05:30

    "L’any 1986 vam fundar Tecno-Tex, una empresa tèxtil situada a Pineda de Mar. Amb el pas del temps, especialment a partir dels anys 2000, el sector tèxtil a Catalunya va començar a decaure. Va ser llavors quan vam decidir fer un canvi de negoci i l’any 2004, arran de la convalidació del carnet de cotxe que permetia conduir motos de 125 cc, va sorgir l’oportunitat d’entrar en el món de la importació de motocicletes", explica Jordi Llorens a VIA Empresa. Aquesta nova etapa va donar lloc al naixement de Leonart Motors, una empresa familiar catalana fundada aquell mateix any a Mataró, en homenatge al cognom de la mare.

     

    La idea es va fer realitat l’any 2005, quan van començar a importar i vendre motocicletes. Van comprovar que hi havia demanda i oportunitats de negoci, tot i la forta competència. Va ser aleshores quan Jordi Llorens i el seu germà Marc Llorens, dissenyador, van decidir desmarcar-se apostant per un disseny innovador i una gran atenció al detall. “Aquí vam començar amb el concepte 'custom' i amb motos físicament més grans. No calia que una 125 fos petita en dimensions. I va ser en aquest punt on vam començar a crear els nostres propis dissenys”, explica el cofundador.

    Des dels inicis, l’empresa va apostar per trencar motlles en el segment de les motos de baixa cilindrada

    Des dels inicis, l’empresa va apostar per trencar motlles en el segment de les motos de baixa cilindrada. Això va quedar demostrat amb el seu primer gran èxit, la Leonart Spyder 125, una chopper que va sorprendre el sector per les seves dimensions i la seva forquilla telescòpica. La van seguir models icònics com la Daytona 125, llançada el 2009, que es manté vigent. Aquesta moto no només va consolidar la seva identitat de marca, sinó que va obrir la porta a l’expansió internacional de Leonart, especialment a França, Bèlgica i Itàlia.

     

    Leonart Motors compta amb uns 150 concessionaris entre Espanya i França

    El 2012, la Bobber 125 i la seva versió 350 van suposar una revolució amb un xassís rígid homologat per circular per tota Europa. El 2022, la marca va entrar en la mobilitat elèctrica amb la Leonart Rigger, dissenyada íntegrament per l’equip de la companyia. Més recentment, el 2024, va ampliar el seu catàleg amb la Pulse 125, pensada per al públic jove, i la Lobo 450, orientada a conductors amb carnet A2 que busquen una opció urbana amb caràcter clàssic.

    Actualment, Leonart Motors compta amb uns 150 concessionaris entre Espanya i França. En altres països com Alemanya, Eslovènia, Suïssa o el Japó, treballen a través d’importadors amb la seva pròpia xarxa comercial, explica Jordi Llorens. Pel que fa a les xifres, la facturació anual se situa al voltant del milió i mig d’euros. Segons el cofundador, venen unes 700 motocicletes a l’any, amb un preu mitjà d’uns 4.000 euros per unitat.

    Segons el cofundador, venen unes 700 motocicletes a l’any, amb un preu mitjà d’uns 4.000 euros per unitat

    En els darrers cinc anys, la marca catalana independent que ha sabut fer-se un lloc al mercat internacional sense perdre mai l’essència, ha augmentat la facturació en un 30%, fins a fregar els 2 milions d’euros anuals. Ara, amb un pla d’expansió actiu i nous projectes en marxa, l’objectiu és arribar als 5 milions d’euros abans del 2030.

    A curt termini l’objectiu de Leonart Motors és continuar oferint sobretot molt bon servei, “que és el que fins ara ens ha donat també molta credibilitat, ja que això ja s'aplicava en el tema del tèxtil, i se segueix aplicant ara”, conclou Lloren. I afegeix que, “a mitjà termini volem expandir-nos a altres mercats com és el Regne Unit, la resta d'Europa i als Estats Units amb nous models”.