
Dilluns. El turisme i la marca Girona mantenen l'activitat a la província: Girona viu la mateixa situació de desocupació i de destrucció d'empreses que la resta de Catalunya, però alguns dels seus sectors han sabut donar un gir als seus negocis aferrant-se al segell de qualitat que és la província. És el cas de les indústries càrniques i del vi, que mantenen l'excel·lència en la producció, però que cada cop s'orienten més cap a l'exterior. I, com no, del turisme gironí, que no para de créixer.
Dimarts. Els processos d'innovació rupturista tenen un millor retorn econòmic que els conservadors: Aquesta va ser una de les conclusions extretes de la sessió Cuatro acciones prácticas para sobrevivir a la reducción de costes, celebrada a Esade Creapolis. La responsable de l'Àrea de Promoció Econòmica a l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, Mònica Mateu va recomanar reformular el models de negoci, millorar els canals de distribució i treballar en la creació d'una marca per crear sistemes d'innovació que tinguin efectes a dos o tres anys vista.
Dimecres. El millor aval per aconseguir finançament és el pla d'empresa: L'espera per a que els bancs tornin a obrir l'aixeta del crèdit per les empreses fa massa que dura i els nous emprenedors no tenen més remei que buscar solucions de finançament alternatives, com les fórmules del capital risc o els business angels. Aquests nous actors ja no requereixen de grans sumes com a aval de la seva inversió, sinó que prioritzen la presentació d'un bon pla de negoci "que demostri que s'ha treballat el que es vol fer", com assegurava l'analista d'inversions de La Caixa Capital Risc, Marc Abueso.
Dijous. Reflexió, innovació i risc: tres eixos per dirigir una empresa: Aquestes són les tres característiques que destaca el president de Fluidra, Joan Planes, sobre ell mateix. Si bé són eixos que tota escola de negocis apuntaria com a indispensables per a dirigir una multinacional com la sabadellenca, el cert és que Planes els va aprendre com a seminarista a la Seu d'Urgell, on s'hi va estar fins els divuit anys.
Divendres. Els canvis temporals en l'organització empresarial poden ser un dinamitzador de l'activitat: Introduir temporalment un directiu especialista en una empresa és encara una fórmula poc experimentada, i fins i tot pot ser semblar estrafalària, però és la recomanació del soci fundador de One2One, Marc Roca, en l'article d'opinió d'aquest divendres. Roca assegura que l'entrada temporal d'un equip directiu en una empresa pot servir per revitalitzar tots els àmbits de la companyia i per rebre una herència sòlida i quantificable.