Mercadona automatitza la distribució d'aliments frescos

La cadena de supermercats inverteix 120 milions d'euros per provar el nou mètode a Sevilla, València, Alacant i Zaragoza

Los cuatro centros de distribución servirán a más de 600 supermercados | Europa Press Los cuatro centros de distribución servirán a más de 600 supermercados | Europa Press

Mercadona invertirà 120 milions en euros per automatitzar la distribució alimentària de frescos en quatre dels seus blocs logístics de la mà de Cimcorp, fabricant i integrador de solucions de manipulació robòtica clau en mà, segons han informat en un comunicat. En concret, la signatura presidida per Juan Roig automatitzarà la distribució d'aliments frescos als centres de distribució situats a Huévar (Sevilla), Sagunt (València), San Isidre (Alacant) i Zaragoza.

Els quatre centres de distribució serviran a més de 600 dels 1.630 supermercats de la cadena. Així, els sistemes automatitzats de Cimcorp garantiran que hi hagi aliments frescos a la disposició d'uns dos milions de llars dels més de cinc que compren a Mercadona.

Més info: Mercadona vol incorporar més de 200 informàtics

El coordinador de compres de magatzems de Mercadona, Javier Blasco, ha explicat que l'objectiu d'aquests centres serà "atendre la demanda de les botigues, assegurar el creixement de les vendes de productes peribles i eliminar el sobreesforç que suposa la manipulació manual de les comandes".

Anteriorment, Cimcorp va proveir a Mercadona de sistemes d'automatització el 2013, quan va engegar un sistema de preparació de comandes totalment automatitzat per a productes frescos al centre de distribució de la cadena en Guadix, prop de Granada.

No obstant això, aquest nou encàrrec suposarà que Cimcorp actuï per primera vegada com a integrador de sistemes. "Proporcionem solucions intralogístiques fiables per a l'execució ràpida de les comandes. Això significa que els clients reben les seves fruites, verdures i altres productes frescos amb major rapidesa, cosa que garanteix que romandran frescos durant més temps en la llar. Estem encantats de tornar a treballar amb Mercadona", ha explicat el vicepresident de Cimcorp, Kai Tuomisaari.

Més informació
Les bosses de plàstic d'un sol ús ja són un mite a Mercadona
Mercadona augmenta les compres a proveïdors catalans
Mercadona guanya amb les inversions i mira cap a Europa
Avui et destaquem
El més llegit