Mercadona duplica les donacions a entitats socials catalanes el 2020

La situació derivada de la covid-19 porta la cadena de supermercats a donar 3.000 tones d'aliments i articles d'higiene

Les donacions de Mercadona a entitats socials de Catalunya | Cedida Les donacions de Mercadona a entitats socials de Catalunya | Cedida

Mercadona ha fet donacions de 3.000 tones de productes a entitats socials de Catalunya el 2020. La cadena de supermercats valenciana ha duplicat les entregues d'aliments i productes d'higiene personal com a causa de la situació derivada per la covid-19, segons ha anunciat la companyia a través d'un comunicat. L'any anterior, n'havien repartit gairebé 1.500 tones. 

Més de 150 organitzacions catalanes han estat les receptores i canalitzadores de tots aquests articles. Els quatre bancs d'aliments de Catalunya (un a cada província), la Creu Roja i La Nau són algunes de les entitats que han rebut donacions. Del total, 98 es troben a Barcelona; 27, a Tarragona; 22, a Girona; i nou, a Lleida.

Més info: Mercadona entrega 7.000 biberons i tetines a La Nau

Tots les supermercats que té Mercadona a Catalunya -250- ja realitzen donacions de productes no aptes per vendre però sí per al consum, ja que al setembre es va ampliar fins al màxim el nombre de botigues amb aquesta pràctica. S'han repartit tant productes secs com frescos: llet, llegums, pasta, carn i peix, fruita i verdura, iogurts, pa, cereals, sucs, etc. 

Pel que fa als articles d'higiene personal destaquen els gels i xampús, els desodorants i productes infantils (xumets, mossegadors, biberons, etc). "Mercadona respon així a la crida feta per les entitats i reforça les donacions amb l’objectiu d’ajudar a pal·liar, en la mesura del possible, les demandes dels col·lectius més necessitats en un any especialment complicat com ha estat el 2020. Això representa per a la companyia la satisfacció de dur a terme els nostres objectius de solidaritat i responsabilitat social”, segons el director de relacions externes de Mercadona a Catalunya, Bernat Morales.

Més informació
Els proveïdors de perfumeria de Mercadona inverteixen 5 milions en innovació
Mercadona i la UPF BSM creen una càtedra sobre economia circular
Avui et destaquem
El més llegit