Mercadona fa balanç del 2020: 1.000 llocs de feina nous a Catalunya

La cadena valenciana de supermercats tanca l'any amb 250 supermercats i un volum de compres a proveïdors catalans de 3.981 milions d'euros

El president de Mercadona, Juan Roig, en una imatge d'arxiu | ACN El president de Mercadona, Juan Roig, en una imatge d'arxiu | ACN

Mercadona arriba a meitat d'any i fa balanç del 2020. L'empresa de supermercats ha creat 1.035 llocs de feina. Al desembre de l'exercici passat, tenia 250 establiments al territori i una plantilla total de 14.615 persones. Dels supermercats catalans, 159 ja presenten el nou model de botiga, que és més eficient energèticament, amb una reducció d'un 40% del consum en relació a la resta d'establiments de Mercadona. 

Segons ha indicat la companyia de Juan Roig a través d'un comunicat, l'any passat va repartir 57 milions d'euros en primes als treballadors catalans, després de registrar 727 milions d'euros de benefici. Dels 57 milions, 51 es van entregar en concepte de primes per objectius i sis més com a reconeixement de la feina feta i l'esforç sobretot durant l'inici de la pandèmia, quan van ser considerats serveis essencials.  

Un altre element que destaca l'empresa són les inversions que ha fet a Catalunya durant el 2020. Hi ha destinat 140 milions d'euros i ha obert sis botigues noves, cinc de les quals substitueixen altres establiments que s'han tancat. Aquests diners també s'han destinat a la reforma de 21 supermercats per adaptar-los al nou model eficient i a la implantació de les seccions de plats preparats a 44 establiments més, que s'afegeixen als 49 que ja les incloïen. 

La millora de les seccions de fescos i de les instal·lacions també han rebut part dels recursos. Pel que fa a la relació de l'empresa amb el territori, el comunicat destaca que Mercadona ha fet compres per un volum de 3.981 milions d'euros a més de 200 proveïdors de Catalunya.

Més informació
Mercadona redueix el seu consum energètic en prop de 40 milions de kWh
Mercadona estrena a Vilafranca el seu nou model de botiga eficient
Avui et destaquem
El més llegit