Mercadona comparteix 409 milions d'euros amb tota la plantilla

La companyia reparteix 366 milions d'euros en concepte de primes i 43 milions en reconeiximent del compromís dels empleats durant la pandèmia

El sou d'un treballador de Mercadona pot arribar als 1.800 euros al mes | Cedida El sou d'un treballador de Mercadona pot arribar als 1.800 euros al mes | Cedida

Mercadona ha decidit compartir 409 milions d'euros en primes del 2020 amb les més de 90.000 persones que formen la seva plantilla. En concret, són 366 milions d'euros en concepte de prima per objectius, que l’empresa ha repartit aquest dilluns, als quals s’han de sumar els 43 milions que el passat mes d'abril també van rebre els empleats en reconeixement del compromís i l’esforç durant els inicis de la crisi sanitària, segons ha explicat l'empresa en un comunicat.

Patricia Cortizas, directora general de Recursos Humans i Relacions Externes de Mercadona ha valorat positivament el repartiment dels diners i ha afegit que "garantir l'obertura dels més de 1.600 supermercats a Espanya i Portugal durant la pandèmia, no hauria estat possible sense el talent i l'esforç diari de totes i cadascuna de les treballadores i treballadors".

Des del 2001, l'any que va començar el repartiment d'una part dels beneficis de Mercadona entre els empleats, la companyia ha donat més de 4.200 milions d'euros. A més a més, tots els treballadors i treballadores cobren una mensualitat extra en cas d'assolir les metes i els objectius pactats al principi de cada any. Aquesta xifra augmenta un cop l'empleat supera els cinc anys d'antiguitat dins l'empresa. D'aquesta manera, el sou base de la plantilla de Mercadona es col·loca aproximadament als 1.800 euros nets al mes.

Mesures de seguretat durant la covid-19

Des que es va declarar l'estat d'alarma fins ara, Mercadona ha destinat més de 200 milions d'euros a reforçar les seves instal·lacions.

Aquesta despesa extraordinària s’ha adreçat principalment a l'adquisició d'equips de protecció individual; a la desinfecció; la neteja i l’adequació de mesures de seguretat a les botigues; els blocs logístics; els ‘ruscs’, que és com la cadena anomena internament els magatzems dedicats exclusivament a gestionar i preparar les comandes online; les oficines; i al reforç dels serveis mèdics propis.

Més informació
Mercadona elimina les bosses de plàstic d'un sol ús
Mercadona duplica les donacions a entitats socials catalanes el 2020
Avui et destaquem
El més llegit