Mercadona aposta pel supermercat eficient a Barcelona

L'empresa inverteix tres milions d'euros en la reforma de l'establiment del centre comercial Som Multiespai, que permet reduir un 40% el consum energètic

L'exterior del nou supermercat eficient de Mercadona a Barcelona | Cedida L'exterior del nou supermercat eficient de Mercadona a Barcelona | Cedida

Mercadona ha inaugurat un supermercat renovat a Barcelona. Es tracta d'un altre establiment eficient, que permet reduir fins a un 40% el consum d'energia, i es troba al centre comercial Som Multiespai, a Nou Barris. La reforma d'aquest supermercat ha suposat una inversió de tres milions d'euros i ha mantingut la plantilla de 41 treballadors del local.  

Amb aquest, Mercadona compta amb 28 supermercats eficients a la capital catalana i n'hi queden 15 per reformar. A tot Catalunya, la xifra ha arribat a 173 d'un total de 250. La millora de l'aïllament tèrmic i acústic dels locals, la instal·lació de nous congeladors horitzontals i la il·luminació LED, entre d'altres, permeten aquest estalvi energètic. 

Però aquestes no són les úniques novetats que introdueixen les botigues eficients. També inclouen noves seccions, com una xarcuteria amb pernil al tall i envasat, un forn amb màquina per tallar el pa i la secció de menjar preparat, amb 35 elaboracions disponibles. El disseny ha variat amb la introducció de nous materials i colors. 

La implantació del model de supermercat eficient de Mercadona a Catalunya va començar el 2017, amb l'establiment de Masquefa. A la ciutat de Barcelona, aquestes reformes han suposat una inversió total de la companyia de Juan Roig de 96,8 milions d'euros, que també ha inclòs l'obertura de cinc nous supermercats.  

Més informació
Mercadona obre un nou model de botiga eficient a Reus
Mercadona obre un nou model de botiga eficient a Tarragona
Avui et destaquem
El més llegit