Mercè Conesa assumeix la presidència del Port

L'entitat escenifica el relleu de Sixte Cambra, set anys al capdavant de l'enclavament portuari

Mercè Conesa i Sixte Cambra en el relleu per la presidència del Port de Barcelona | Europa Press Mercè Conesa i Sixte Cambra en el relleu per la presidència del Port de Barcelona | Europa Press

L'expresidenta de la Diputació de Barcelona Mercè Conesa ja ha assumit la presidència del Port de Barcelona en substitució de Sixte Cambra, que tanca així l'etapa que va iniciar el 2011 al capdavant de l'enclavament portuari. Tots dos han dut a terme aquest dimarts un acte simbòlic de traspàs de funcions davant els mitjans de comunicació sense fer declaracions.

"Em sento honrada d'acceptar aquest repte", ha dit Conesa en la roda de premsa per anunciar el seu nomenament, en què també ha destacat que la seva experiència a l'àrea d'urbanisme a Sant Cugat del Vallès (Barcelona) -on ha estat alcaldessa- li servirà per entendre la importància de l'encaix del Port amb la ciutat.

Per la seva banda, Cambra ha afirmat que durant els set anys en els quals ha estat al capdavant del Port de Barcelona ha procurat mantenir la lleialtat i complir amb la Llei de Ports, "defensant sempre el màxim nivell d'autonomia que aquest marc legal atorga". Sota el seu lideratge, el Port de Barcelona ha fet un salt d'escala, atès que va tancar el 2017 amb un benefici net de 50 milions d'euros, un trànsit global superior als 61 milions de tones (+26%) i 2,7 milions de creueristes.

Cambra, que va ser nomenat president de l'Autoritat Portuària de Barcelona el gener del 2011 pel govern d'Artur Mas en substitució de Jordi Valls, va anunciar al desembre de l'any passat que deixaria el seu càrrec un cop es formés el nou govern de la Generalitat en adduir motius personals.

Relleu a la Diputació

Després del seu nomenament com a presidenta del Port, Conesa va deixar la presidència de la Diputació de Barcelona dilluns passat, sent substituïda per Marc Castells. D'aquesta manera, va tancar una etapa en la corporació que va iniciar el 2011 com a vicepresidenta de l'àrea d'Atenció a les Persones, fins que el 2015 va ser nomenada presidenta.

També va deixar l'alcaldia de Sant Cugat del Vallès el 7 de juny, i quan va cedir el testimoni a Carmela Fortuny.

Més informació
Mercè Conesa, nova presidenta del Port de Barcelona
Sixte Cambra abandonarà la presidència del Port de Barcelona
Sixte Cambra: "El model portuari espanyol ens resta competitivitat"
Avui et destaquem
El més llegit