Meta atura els seus plans d'utilitzar la seva IA amb dades de ciutadans de la Unió Europea

Meta diu sentir-se "decebuda" perquè és "un pas enrere per a la innovació europea, la competència en el desenvolupament de la IA i més retards per portar els beneficis de la IA als europeus"

Mark Zuckerberg , predident de Meta | ACN Mark Zuckerberg , predident de Meta | ACN

Meta ha paralitzat els seus plans d'entrenar els seus models de llenguatge (LLM, per les seves sigles en anglès) d'intel·ligència artificial amb les publicacions dels seus usuaris a Facebook i Instagram, segons revela un comunicat de l'autoritat de protecció de dades d'Irlanda, la Data Protection Commission (DPC).

"El DPC acull amb satisfacció la decisió de Meta d'aturar els seus plans per entrenar el seu model de llenguatge gran utilitzant contingut públic compartit per a adults a Facebook i Instagram a tota la UE (Unió Europea) i l'EEE (espai econòmic europeu). Aquesta decisió es va produir després d'un intens compromís entre el DPC i Meta. El DPC, en cooperació amb les seves autoritats de protecció de dades de la UE, continuarà col·laborant amb Meta en aquesta qüestió", ressalta el text, avançat pel diari El Mundo.

En aquest context, cal destacar que a finals del mes passat la companyia nord-americana dirigida per Mark Zuckerberg va implementar un formulari d'objecció que permet als usuaris oposar-se a què Instagram i Facebook facin ús de la informació que han compartit en aquestes plataformes per entrenar la seva intel·ligència artificial.

Permet als usuaris oposar-se a què Instagram i Facebook facin ús de la informació que han compartit en aquestes plataformes per entrenar la seva intel·ligència artificial

Meta es mostra decebuda

D'altra banda, Meta ha reaccionat a aquesta decisió i ha assenyalat que es troben "decebuts" per la sol·licitud de la Comissió Irlandesa de Protecció de Dades (DPC). "Aquest és un pas enrere per a la innovació europea, la competència en el desenvolupament de la IA i majors retards per portar els beneficis de la IA als ciutadans d'Europa", ha lamentat en un comunicat.

Segons ells, el seu enfocament compleix amb les lleis i regulacions europees. "La formació en IA no és exclusiva dels nostres serveis i som més transparents que molts dels nostres homòlegs de la indústria", han sostingut.

Es troben "decebuts" per la sol·licitud de la Comissió Irlandesa de Protecció de Dades (DPC)

Així doncs, han avançat que continuaran treballant en col·laboració amb el DPC per tal que les persones a Europa tinguin accés (i siguin ateses adequadament) al mateix nivell d'innovació en IA que la resta del món.

Aquest retard també els permetrà abordar les sol·licituds específiques rebudes de l'Oficina del Comissionat d'Informació (ICO), el seu regulador al Regne Unit, abans de començar la formació.

Més informació
Admesa la primera querella a Europa contra una subcontractada de Meta
Meta guanya més de 36.000 milions el 2023 i repartirà el primer dividend
83 mitjans reclamen 550 milions a Meta per incomplir la normativa europea de protecció de dades
Avui et destaquem
El més llegit