Els sindicats del metall anuncien vaga si no hi ha actualització salarial

Comissions Obreres i UGT acusen la patronal del sector d'incloure la pujada de salaris recollida al conveni a la negociació d'aquest, tot i que UPM afirma oferir pujades del 4%

Una mobilització sindical dels treballadors del metall a Sabadell | ACN Una mobilització sindical dels treballadors del metall a Sabadell | ACN

Els sindicats Comissions Obreres i UGT obren la porta a una vaga al sector del metall de Barcelona si la patronal UPM no "rectifica" en la seva negativa a les clàusules de revisió salarial. Ambdues federacions han convocat el pròxim dimarts una concentració conjunta davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per "exigir a la patronal que compleixi allò acordat".

Segons ha informat la Unió General de Treballadors en un comunicat, la patronal "insisteix a incloure la clàusula de revisió a la negociació del nou conveni", mentre que els representants dels treballadors demanen una actualització de les taules de salaris segons preveuen els acords col·lectius del sector. En aquest sentit, CCOO d'Indústria i UGT FICA han interposat una demanda per incompliment de conveni que es resoldrà al TSJC –coincidint amb la mobilització dels treballadors.

Els sindicats han advertit la patronal que "no permetran que no pagui el que deu" tot considerant que les seves propostes "trepitgen els drets de les persones que treballen al sector". Així, la secció sindical de FICA a UGT alerta els empresaris que, de no rectificar la seva posició, "aboca" les organitzacions "a una vaga general al sector del metall de la província de Barcelona".

"Demanda innecessària"

Els empresaris del metall, per la seva banda, acusen els sindicats d'interposar una demanda "innecessària" davant el TSJC per la resolució del conflicte al voltant del conveni sectorial. La Unió Patronal Metal·lúrgica afirma que tant el contenciós com la conflictivitat laboral no encaixen amb els seus "compromisos assumits", que, defensen, compliran tal com "han manifestat en reiterades ocasions, fins i tot per escrit".

Segons la patronal, les seves propostes passen per una actualització salarial per l'IPC del 4% afegida a l'increment que s'acordi en el nou conveni. En un comunicat, els empresaris del metall denuncien que es vulgui "modificar el sistema de revisió tècnica i actualització salarial, que sempre ha funcionat correctament i proporciona seguretat jurídica a empreses i treballadors".

Tot i que els empresaris denuncien que "les negociacions no s'han interromput" i que l'arribada a judici s'ha produït "per voluntat dels sindicats", UGT i Comissions Obreres consideren les converses "trencades", i mantenen les mobilitzacions i fins i tot la vaga sectorial a l'horitzó de no produir-se un acord.

Més informació
Un 1 de maig amb el conflicte a l'horitzó
Els sindicats es mobilitzaran per la negativa patronal a la revisió salarial
Els sindicats garanteixen el conflicte si no hi ha revisió salarial
Avui et destaquem
El més llegit