L'èxit de Microsoft és Bill Gates (i 30 més)

El CEO de la multinacional, Satya Nadella, defensa que "els líders tenen l'habilitat per infondre claredat en situacions encara inexistents"

Satya Nadella de Microsoft durant el MWC EP Satya Nadella de Microsoft durant el MWC EP

"Està bé celebrar l'èxit, però és més important tenir en compte les lliçons del fracàs", assegura Bill Gates, cofundador de Microsoft juntament amb Paul Allen. Aquesta cita cèlebre que podria trobar-se en un manual de resistència o motivació forma part de la cultura corporativa d'una de les multinacionals més grans del món. Encara més: "Quan un fracassa es veu forçat a ser creatiu, aprofundir i pensar de nit i dia".

Gates: "Està bé celebrar l'èxit, però és més important tenir en compte les lliçons del fracàs"

El fracàs com a primer pas de l'èxit no és només cosa de Gates, sinó ara ja també de Microsoft. "A Microsoft hi havia 30 persones que es creien Bill Gates", ha assegurat el CEO de la companyia, Satya Nadella, durant la conferència estrella Un futur intel·ligent per a tots del Mobile World Congress (MWC) coincidint també amb la presentació de les ulleres Hololens 2 que explora el camp de la realitat mitxa i fins i tot, permet moure hologrames com tocar les tecles virtuals d'un piano.   

Però, la música de Nadella que ha fet les delícies del públic era més real que virtual. A parer seu, el secret de l'èxit té forma de trident: provocar i aconseguir canvis amb noves aptituds, tenir una cultura corporativa que ho permeti i no perdre mai de vista la curiositat. "Els líders tenen una habilitat per infondre claredat en situacions encara inexistents, creen energia al seu voltant i condueixen cap a l'èxit sense esperar que s'hagin de donar les condicions que ho facin factible", ha assegurat. 

Nadella: "A Microsoft hi havia 30 persones que es creien Bill Gates"

A princips d'aquest mes de febrer es van complir cinc anys des que Nadella és CEO de Microsoft, un cop va agafar el testimoni de Steve Ballmer i Bill Gates. "Microsoft tenia l'avantatge de tenir a Gates. Però també hi havia 30 persones més que es creien Bill Gates", ha recordat. Lluny d'un lideratge personalista, Nadella ha defensat que el lideratge de Microsoft és més aviat cultural corporatiu.  

En aquest sentit, el president de la junta d'administració de Daimler AG i director de Mercedes-Benz Cars, Dieter Zetsche, ha reivindicat que el canvi obre nous horitzons d'acord amb les necessitats tant del client com del seu mercat. "Els líders han d'escoltar i convèncer les persones, amb un elevat grau de confiança tot i no poder predir allò que passarà, i s'han de prendre decisions de forma constant", ha afirmat. La fòrmula que fa anar un equip a tot gas no és nova: liderar i empoderar. "No hi ha de pensar massa, sinó anara a per això", afegeix. 

Zetsche: "Els líders han d'escoltar i convèncer les persones, amb un elevat grau de confiança tot i no poder predir allò que passarà, i s'han de prendre decisions de forma constant"

En clau futurista, Nadella augura que "la informàtica estarà per totes parts" gràcies també a l'impuls del totpoderós 5G fins al punt que l'experiència de l'usuari estarà associada a "la realitat mixta". Amb gestos, textures, gustos, olors... I qui sap quina tecla més. Com les ulleres Hololens 2. No és casualitat. Mentrestant, Zetsche avança que "el cotxe autònom es convertirà en una realitat".

Per no parlar també del cotxe connectat, lliure d'emissions, el carsharing... O del núvol, el 5G o la intel·ligència artificial, entre d'altres. El futur ha vingut per quedar-se. Més aviat que tard. I, segons el pare israelià de la indústria tecnològica també present al 4 Years From Now (4YFN), Yossi Vardi, "el talent de les persones fa gran un producte".

Més informació
Prohibit no parlar del Mobile World Congress
La cultura startup es menja el boicot
Barcelona i 4YFN, capitals de l’ecosistema startup global
Avui et destaquem
El més llegit