
El celler Molí Parellada ha exportat 500.000 ampolles de cava als Estats Units l’any 2019, segons informa el Departament d'Empresa en un comunicat. L’empresa catalana, d’origen familiar, va començar a introduir els seus productes al mercat nord-americà al 2010 quan només produïa 60.000 ampolles.
Per la seva expansió als Estats Units, Molí Parellada ha comptat amb el suport del programa Catalan Wines impulsat per Acció, una iniciativa que ofereix assessorament personalitzat als cellers catalans i organitza tastos a tot el món per donar a conèixer els seus vins i caves entre sommeliers, importadors, xefs i distribuïdors.
Molí Parellada compta amb distribuïdors als Estats Units, que comercialitzen les seves tres marques de cava: Mercat, Clos La Soleya i El Xamfrà. Els productes del celler català es troben en restaurants, supermercats i botigues especialitzades d’arreu del país.
Per al propietari del celler, Francesc Domínguez, “el mercat americà sempre és un repte per a tot empresari que vulgui fer créixer el seu negoci amb exportacions”. “Nosaltres ens vàrem marcar l’objectiu de que es pogués trobar el nostre producte a tots els Estats americans, i ho hem aconseguit”, afirma.