La plantilla de Mopavid acorda extingir els seus contractes

L'empresa deu als seus 65 treballadors nòmines i pagues extres des del mes de juliol

La fàbrica de Mopavid, a Badalona | ACN La fàbrica de Mopavid, a Badalona | ACN

La plantilla de Mopavid a Badalona ha extingit els seus contractes després de tres mesos sense cobrar. Els 65 treballadors de la fàbrica de motlles per a la indústria del vidre han arribat a un acord amb l'empresa per finalitzar les seves relacions laborals, però continuen esperant el pagament dels sous dels mesos de juliol, agost i setembre, a més de la paga extra de l'estiu.

Amb aquest acord, anunciat aquest dilluns pels advocats de Col·lectiu Ronda, la plantilla de Mopavid podrà tramitar les seves prestacions d'atur, i l'extinció dels contractes es farà efectiva el dia 17 d'octubre. Quan arribi el final dels contractes, els treballadors completaran un mes de vaga per reclamar els sous pendents que va anar acompanyada d'una campanya de denúncia. Tal com recorda el col·lectiu d'advocats, representant dels treballadors de la companyia, Mopavid no es troba actualment en concurs de creditors.

L'acord, segons han informat els representants dels treballadors, permetrà als empleats de Mopavid sol·licitar a FOGASA una part dels salaris impagats, a més de rebre una indemnització. Aquest impagament dels sous dels treballadors se suma, segons detalla Ronda, a l'endarreriment sistemàtic del pagament de nòmines que la plantilla pateix des de finals de 2020.

Segons han lamentat des de Ronda, hi ha un "desequilibri entre els drets i obligacions respectives dels treballadors", que consideren "aclaparadors". En el cas que la plantilla vulgui denunciar la situació, els advocats critiquen que estan exposats a una dilació que converteix la seva situació en "pràcticament inassumible". Des de Ronda asseguren que s'estan incrementant els casos com el d'aquesta empresa, que han permès perllongar els terminis legals que companyies en fallida tenen per declarar la situació de concurs de creditors.

Més informació
Vueling prepara un ERTO ordinari per 3.500 treballadors
El Govern espanyol vol prorrogar els ERTO fins al gener
Avui et destaquem
El més llegit