Vueling prepara un ERTO ordinari per 3.500 treballadors

L’aerolínia es planteja demanar una suspensió dels contractes de ‘tots els col·lectius de l’empresa’ si no pot acollir-se més a l’expedient especial per la covid

Vueling planteja adherir-se a un ERTO ordinari en cas de no poder continuar al mecanisme de protecció especial | ACN Vueling planteja adherir-se a un ERTO ordinari en cas de no poder continuar al mecanisme de protecció especial | ACN

Vueling prepara un Expedient de Regulació Temporal de l'ocupació (ERTO) ordinari pel conjunt del seu planter. L'aerolínia ha comunicat a la plantilla la seva intenció de suspendre els contractes de treball de "tots els col·lectius de l'empresa per causes organitzatives i de producció" en cas de no poder acollir-se més al mecanisme de protecció especial vinculat a la pandèmia que expira a finals de setembre.

La companyia, segons ha comunicat, roman a l'espera de l'evolució de la negociació col·lectiva entre sindicats, patronal i govern central. La reacció de l'aerolínia ve després de l'anunci de l'executiu que els ERTO, tot i que seran prorrogats fins al gener, seran diferents dels que s'han estat aplicant fins ara durant tota la crisi sanitària.

La companyia no ha fixat data de moment per l'inici d'un període de consultes amb els sindicats per demanar un ERTO. Segons han anunciat, en cas que la pròrroga dels expedients es faci efectiva en els termes actuals, la petició de negociació quedaria sense efecte.

En cas d'aplicar-se, però, l'ERTO per causes productives i organitzatives afectaria el conjunt de col·lectius del planter – la major part dels quals, uns 3.000, treballen des de Barcelona. En un comunicat, el sindicat de pilots Sepla ha exigit a l'aerolínia que les mesures de reestructuració de la plantilla, en cas de dur-se a terme, es facin "mitjançant la negociació i el pacte amb els representants dels treballadors".

Més informació
"Vueling, vinga collons!"
Vueling i Iberia seran companyies aèries associades al Mobile
Vueling ofereix noves rutes a l'estiu a l'aeroport del Prat
Avui et destaquem
El més llegit