Naturgy adaptarà l'escissió segons les "incerteses"

El president de la companyia Francisco Reynés reivindica la idoneïtat d'un projecte que tindrà un cost "inapreciable" per la companyia

El president executiu de Naturgy, Francisco Reynés | EP El president executiu de Naturgy, Francisco Reynés | EP

Naturgy adaptarà el calendari del projecte Gèminis, que separarà la multinacional en dues empreses, a les "incerteses" de l'ecosistema i el mercat. El president de l'energètica, Francisco Reynés, ha destacat a la junta d'accionistes celebrada aquest dimarts a Madrid que el calendari previst passa per fer efectiva l'escissió al llarg del 2022, tot i que aquesta previsió està "subjecta a diversos aspectes".

Segons ha declarat Reynés, l'empresa tindrà en compte "les condicions de mercat, de regulació, assolir els ratings adequats i obtenir les autoritzacions i els permisos administratius". Tot i aquest canvi en el calendari, el president de la companyia manté les previsions d'executar Gèminis, un projecte que considera "idoni" i que tindrà un cost "inapreciable" per a Naturgy.

Tot i que encara formen part encara del mateix organigrama, les dues divisions de l'empresa "ja treballen de forma autònoma". Així, el canvi no hauria d'afectar en cap cas els accionistes, segons el president. L'empresa ha aprovat, de fet, un dividend d'1,2 euros per acció, dels quals s'han abonat 0,7 euros per títol, amb els 0,5 euros restants programats per a partir del 22 de març.

La junta d'accionistes de Naturgy ha estat rebuda per les protestes dels treballadors de la companyia, que s'han manifestat contra la seva separació en dos projectes. Segons alerten els sindicats, el projecte Gèminis "comportarà la pèrdua de drets laborals" i qüestiona les "garanties d'ocupació" de la plantilla.

Compromís amb la societat i el medi ambient

Naturgy va reforçar durant el 2021 el compromís amb la societat amb el llançament de la Iniciativa Compromís, una oferta de comercialització d'electricitat a un preu fix sense condicions, a la qual ja s'han sumat prop de 400.000 clients. A més, la companyia va impulsar el 2021 el seu compromís en matèria ESG amb una reducció del 9% de les emissions de CO2 directes i el desenvolupament de més de 300 accions de biodiversitat als països on és present. Així mateix, més del 70% dels proveïdors de la companyia ja estan auditats sota criteris ESG i un 80% de les incorporacions de treballadors el 2021 van ser dones amb una edat mitjana de 25 anys.

Finalment, la corporació ha impulsat també el desenvolupament de programes socials de lluita contra la vulnerabilitat energètica a través de la Fundació Naturgy.

Més informació
Naturgy s'escindeix en dos gegants energètics
Naturgy compleix els objectius amb un benefici de 1.231 MEUR
Naturgy augmenta un 18% la producció d'energia renovable a l'Estat
Avui et destaquem
El més llegit