Naturgy ajuda les famílies vulnerables a estalviar

La fundació de l'energètica ofereix un servei d'acompanyament personalitzat a través de l'Escola d'Energia

L'Escola d'Energia de la Fundació Naturgy permet estalviar diners a famílies vulnerables | iStock L'Escola d'Energia de la Fundació Naturgy permet estalviar diners a famílies vulnerables | iStock

La Fundació Natrugy ajuda les famílies més vulnerables a estalviar en la seva factura de llum i gas. A través de l'Escola d'Energia, l'empresa ofereix un servei d'acompanyament i tallers formatius, en els quals han participat unes 6.700 persones de 129 municipis diferents. Seguint les recomanacions de la fundació, les famílies aconsegueixen estalviar uns 200 euros anuals de mitjana en la factura de subministraments, segons un comunicat de la Fundació Naturgy. 

A més de la formació, la fundació fa un seguiment de les famílies per tal de garantir l'aplicació de les recomanacions. Amb aquest acompanyament, el percentatge de compliment dels consells és d'un 80%, mentre que sense aquest seguiment, baixa fins al 15%. 

“En aquest acompanyament juguen un paper fonamental els nostres voluntaris energètics, però des de l’Escola d’Energia hem volgut fer un pas més amb la implementació d’aquest servei”, explica María Eugenia Coronado, directora general de la Fundació Naturgy. “D’aquesta forma, maximitzem l’aplicació de les recomanacions d’eficiència i estalvi, detectem possibles incidències en les gestions amb les seves companyies subministradores, i fins i tot podem detectar necessitats en els habitatges, que podem abordar a través del nostre Fons Solidari de Rehabilitació Energètica”, afegeix Coronado.

Entre les mesures que es recomanen per disminuir el cost hi ha la reducció de la potència elèctrica contractada, la gestió del bo social, el canvi de tarifa i uns hàbits de consum més eficients. A part de les famílies vulnerables, l'Escola d'Energia també s'adreça a professionals dels Serveis Socials i de les organitzacions del Tercer Sector, amb l'objectiu que difonguin les recomanacions apreses.  

Més informació
Naturgy subministrarà energia renovable a Gestamp
Naturgy i Hotels Catalonia deixen la cadira de plata de la Cambra
Avui et destaquem
El més llegit