Naturgy guanya un 17% més per les renovables

La companyia energètica tanca el primer semestre en un "context de recuperació" amb creixements significatius a Espanya i Amèrica Llatina

Naturgy registra un benefici de 557 milions d'euros, un creixement del 17% | EP Naturgy registra un benefici de 557 milions d'euros, un creixement del 17% | EP

Naturgy tanca el primer semestre de 2021 amb un benefici de 557 milions d'euros, un increment del 17% respecte del mateix període de l'any anterior. Amb un EBITDA ordinari de 1.959 milions d'euros, la companyia ha anunciat que repartirà un primer dividend de 0,30 euros per acció a pagar fins al proper 4 d'agost.

El creixement de Naturgy s'ha centrat durant els sis primers mesos de 2021 a Espanya, Xile i Austràlia. En aquest darrer país, de fet, l'empresa preveu incrementar la seva presència fins els 750MW de capacitat instal·lada. En el cas de l'Estat espanyol, Naturgy s'ha adjudicat durant la primera meitat de l'any 235MW de potència d'energia solar i eòlica – a més d'una recent adquisició de 45MW a Canàries, el que suposa multiplicar per dos la seva activitat a la comunitat.

D'entre les operacions internacionals de Naturgy ente gener i juny destaquen la venda del seu negoci de xarxa elèctrica a Xile a la companyia estatal State Grid Internacional, després de la finalització de la OPA per la infraestructura. L'empresa emfatitza també la seva entrada al negoci energètic dels Estats units.

Naturgy ha registrat durant els primers sis mesos de 2021, a més, una reducció de les seves emissions de gasos d'efecte hivernacle d'un 9%. La producció energètica neta sense emissions ha crescut un 13,5%, mentre que la capacitat instal·lada sense emissions ho ha fet en un 7%, gràcies als projectes de la companyia a Amèrica Llatina i al tancament del Carbó a l'Estat. En aquesta línia, Naturgy ha signat un crèdit sostenible vinculat als objectius de sostenibilitat de 2.000 milions d'euros.

Més informació
Naturgy premia Exit i Norte Joven per la formació en entorns vulnerables
Naturgy inverteix 900 milions en digitalització de la xarxa elèctrica
Avui et destaquem
El més llegit