Naturgy paralitza les inversions en noves xarxes de gas

La companyia no invertirà durant un temps, després que la CNMC proposés retallar la redistribució d'aquest negoci

El president executiu de Naturgy, Francisco Reynés | ACN El president executiu de Naturgy, Francisco Reynés | ACN

Naturgy ha paralitzat de manera temporal les inversions a les noves xarxes de gas a Espanya, que canalitza a través de la seva filial Nedgia, per la proposta de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) de retallar la redistribució d'aquest negoci.

La CNMC va anunciar que els seus projectes de circulars per a la retribució de les activitats de distribució i transport d'electricitat i gas planteja retallades que van des del 7% al 21,8% en funció de cada activitat. D'aquesta manera, entre el 2020 i 2025 per a l'electricitat i el 2021 i 2026 per al gas, la retribució de la distribució i transport d'electricitat baixarà una mitjana d'un 7% i un 8,2% respectivament, mentre que, en el gas, ho farà un 17,8% per a la distribució i el 21,8% per al transport.

La companyia de gas ja va dir que presentaria al·legacions a la nova metodologia de retribució de l'activitat regulada de distribució de gas i electricitat. Ara, però, opta per paralitzar per un temps les inversions en les noves xarxes de gas fins conèixer els efectes que tindrà l'esborrany de la CNMC. Tot i això, Naturgy ha decidit mantenir vigent el seu pla estratègic fins el 2022.

Més informació
Naturgy IT es trasllada a Sant Cugat
Naturgy traslladarà d'edifici 2.200 dels seus treballadors
Multa a Naturgy i Endesa per alterar el preu de la llum
Avui et destaquem
El més llegit