Naturgy millora la seva puntuació ESG en sostenibilitat

La multinacional avança en el seu Pla Estratègic i supera els seus comparables per situar-se entre les cinc millors companyies del seu sector en aquest rànquing

Naturgy és líder en sostenibilitat entre les comparables del sector | EP Naturgy és líder en sostenibilitat entre les comparables del sector | EP

Naturgy se situa entre les cinc empreses multiutilities més sostenibles del món. La companyia energètica millora en 0,6 punts el seu rating segons els factors ESG, mantenint-se entre les empreses de risc baix pel que fa a impactes financers derivats dels criteris de sostenibilitat. L'empresa és, de fet, la que menys risc d'afectació econòmica registra de l'Estat espanyol, tot i, afirmen, "haver augmentat la seva exposició".

L'agència de rating Sustainalytics ha valorat el sistema de gestió de qualitat, medi ambient i seguretat i salut de l'empresa, tot destacant la "constant disminució d'emissions de gasos d'efecte hivernacle" durant els darrers tres anys. L'ens apunta al tancament de les centrals de carbó i l'increment de la generació renovable com a principals factors del bon comportament de Naturgy en els darrers exercicis pel que fa a respecte al medi ambient.

Aquests resultats van en línia amb les pautes marcades pel Pla Estratègic de l'empresa, que apunta a les zero emissions per l'any 2050 i una potència instal·lada de font renovable al 60%. En altres objectius ESG, Naturgy estima abastar la paritat de gènere l'any 2030, i l'any 2025 espera haver ocupat el 40% de les seves posicions directives i de gestió amb dones.

Naturgy celebra aquests resultats, tot confirmant que porta "anys donant passes decisives cap a la neutralitat climàtica". Des de 2018, la multinacional ha reduït un 30% les seves emissions de CO2, amb reduccions l'any 2020 del 7% en GEI. A més, Naturgy ha incrementat la capacitat instal·lada lliure d'emissions en un 10% – una producció que ja representa el 29% de la total del Grup.

Més informació
Naturgy aposta pel talent intern per a la innovació sostenible
Naturgy, Enagas i Exolum s’alien per l’hidrogen verd
Naturgy congela el preu de la llum a 60 euros el MWh
Avui et destaquem
El més llegit