Naturgy remodela la seva cúpula

La companyia reforça la seva estructura directiva amb la creació de tres unitats executives de negoci

El president de Naturgy, Francisco Reynés | Cedida El president de Naturgy, Francisco Reynés | Cedida

El president de Naturgy, Francisco Reynés, ha anunciat una remodelació de l'organigrama del grup amb la creació de les unitats de negoci de Gestió de l'Energia i Xarxes; Renovables, Innovació i Nous Negocis, i Comercialització Minorista, motiu pel qual la companyia ha fitxat com a nous directius Pedro Larrea, Jorge Barredo i Carlos Veí, amb l'objectiu d"accelerar la transformació" del grup per adaptar-se al nou escenari plantejat per la crisi del coronavirus.

Reynés ha fet aquest anunci amb motiu de la junta general d'accionistes del grup, realitzada per primera vegada de manera telemàtica per la pandèmia de la covid-19, i ha destacat que aquests tres nous directius de reconegut prestigi en el sector vénen a "sumar al projecte Naturgy i afegir una visió complementària que ajudarà a incorporar aire fresc als nostres debats".

Larrea, al capdavant de la Unitat de Gestió de l'Energia i Xarxes focalitzada a evolucionar i optimitzar el negoci tradicional, compta amb una dilatada carrera en el sector després d'haver passat per empreses com Endesa o Ferroatlántica (Grup Villar Mir) i té experiència en relacions amb els reguladors. En aquest sentit, Reynés ha insistit en la necessitat que els reguladors posin damunt la taula marcs regulatoris "estables i amb visibilitat a llarg termini", perquè les empreses puguin afrontar les inversions necessàries i poder així "crear ocupació i crear riquesa".

L'huracà de la covid-19

D'altra banda, Reynés ha subratllat que la crisi del coronavirus és "un huracà de magnituds mai abans experimentades", encara que ha defensat que el pla estratègic 2018-2022 engegat per la companyia fa dos anys ha permès al grup afrontar aquest desafiament "millor preparats".

"El pla ens va fer posar-nos en forma i això ens ha enxampat en millor estat de forma per afrontar-ho", ha dit el directiu, que ha valorat "l'esforç de la companyia i els seus treballadors durant la pandèmia per garantir el subministrament energètic i el servei als seus clients.

De cara a aquest 2020, el president de l'energètica ha reconegut que "no serà un any fàcil, ni per Naturgy ni en general", a causa de la deterioració per la pandèmia en la demanda, al mercat de les commodities i a una "gran incertesa i volatilitat".

Més informació
Naturgy obre les portes de la majoria de les seves botigues
Naturgy dóna 120 ordinadors a famílies vulnerables
El coronavirus rebaixa (en part) els beneficis de Naturgy
Avui et destaquem
El més llegit