Neix la gestora de capital risc Grow VP especialitzada en 'deep tech'

Recull l'experiència de l'acceleradora Impulse to Grow, que ha assessorat companyies com Jobandtalent, Cocunat i Deporvillage

Neix la gestora de capital risc Grow VP | Cedida Neix la gestora de capital risc Grow VP | Cedida

Neix Grow Venture Partners, una nova gestora de Venture Capital amb seu a Barcelona, que llença un primer fons amb l'objectiu d'impulsar i invertir en empreses de transferència tecnològica nascudes a universitats i centres de recerca. Grow Ventures Partners arriba al mercat espanyol per cobrir un "buit desatès" i que està despertant molt d'interès com és la inversió en projectes deep tech, i els projectes en què vol apostar el fons pertanyen a sectors com ara la computació quàntica, fotònica, internet de les coses (IoT), Med Tech, nous materials, Clean Tech, economia circular, energia, robòtica i intel·ligència artificial.

La gestora té la missió d'ajudar els científics i investigadors a passar de l'acadèmia a convertir-se en emprenedors en línia amb l'experiència dels programes que tenen les Universitats de Cornell a Nova York i la mítica Technion a Israel. El seu propòsit és formar millors emprenedors i fundadors tant en l'àmbit tècnic com en l'humà i amb ells poder crear llocs de treball.

“No volem ser un fons més. Volem enfocar-nos en els equips, acompanyant els fundadors i ajudant-los a créixer personalment i com a gestors. Busquem que per als emprenedors el seu projecte sigui un motiu de realització personal i una cosa que doni sentit a les seves vides. Sabem per experiència que quan això es dóna els fundadors són més feliços, posen més passió en allò que fan i són més resilients davant les dificultats, fet que comporta una major probabilitat d'èxit dels seus projectes i una major contribució a la societat en general", explica Francisco Badia, soci fundador del fons.

L’origen d’aquest fons d’inversió ve de l’experiència obtinguda a la consultora i acceleradora Impulse to Grow, impulsada pel mateix Badia i Mireia Mir. En els últims deu anys, ha assessorat startups tecnològiques com Jobandtalent, Cocunat i Deporvillage, i inversors com Cabiedes & Partners, Caixa Capital Risc i JME Venture Capital.

Avui et destaquem
El més llegit