Nestlé i la UB col·laboren per l'ocupabilitat dels refugiats

L'acord forma part del programa de la companyia d'alimentació per crear oportunitats laborals pels joves

Representants de Nestlé i la Universitat de Barcelona després de la signatura del conveni Representants de Nestlé i la Universitat de Barcelona després de la signatura del conveni

Nestlé i la Universitat de Barcelona (UB) han signat un conveni per afavorir la integració socioeducativa de les persones refugiades i provinents de les zones de conflicte, per tal de fomentar l'increment de les oportunitats laborals i l'ocupabilitat d'aquest col·lectiu. L'acord s'emmarca dins del programa Global Youth Initiative: Nestlé needs YOUth, amb el qual la companyia promou oportunitats laborals i educatives per a menors de 30 anys.

Des de 2015, la Universitat de Barcelona col·labora amb les persones refugiades gràcies al programa coordinat per la Fundació Solidaritat Universitat de Barcelona. Entre altres accions, s'ha donat suport als estudiants procedents de zones de conflicte amb la matrícula universitària, cursos de llengua catalana i castellana, programes de mentoria, allotjament, assessorament jurídic i assistència psicològica. Ara, gràcies al nou acord amb la multinacional de l'alimentació, s'oferirà "formació específica per la millora de l'ocupació i el coneixement del mercat laboral local", tal com ha explicat Bàrbara Arimont, directora de Recursos Humans de Nestlé Espanya.

A escala global, des de la seva posada en marxa l'any 2014, el programa Nestlé needs YOUth impulsat ha beneficiat 2.500 joves menors de 30 anys a l'Estat espanyol. Des del començament d'aquesta iniciativa, uns 1.275 joves han signat algun tipus de contracte laboral i 1.500 més, tan universitaris com a estudiants de formació professional, han accedit a algun programa de formació.

 

Més informació
Nestlé traslladarà la divisió tecnològica a Barcelona
Reus assumirà part de la producció bio de Nestlé
Nestlé paga 6.000 milions d'euros per vendre productes d'Starbucks
Avui et destaquem
El més llegit