Nissan (també) revela falsejament de dades d'emissions

El fabricant nipó revela irregularitats i manipulació d'informes en algunes plantes japoneses

El logotip de Nissan a la central de la companyia a Yokohama El logotip de Nissan a la central de la companyia a Yokohama

Nissan també admet irregularitats en les revisions d'emissions de gasos dels seus vehicles, així com la manipulació d'informes d'inspeccions. El dieselgate nipó arriba al fabricant japonès d'automobils. L'empresa, que no ha revelat quants cotxes podrien estar afectats, ha explicat en un comunicat que cinc de les seves sis plantes japoneses les proves sobre emissions es "van desviar" dels seus protocols interns i, alhora, s'ha detectat l'elaboració d'informes d'inspeccions "basats en valors de mesurament alterats".

Els directius de Nissan durant la roda de premsa explicativa de les irregularitats de les emissions

Els directius de Nissan durant la roda de premsa explicativa de les irregularitats de les emissions

 

El fabricant automobilístic ha informat al Ministeri japonès de Territori, Infraestructura, Transport i Turisme dels fets. Segons explica, Nissan va descobrir la manipulació de les dades d'emissions després d'implementar controls més rigorosos arran de les irregularitats detectades el passat octubre en les seves inspeccions de qualitat de vehicles, que alguns treballadors van realitzar sense el permís necessari.

La companyia està duent a terme una investigació "completa i exhaustiva" dels fets, incloses les causes i els antecedents, per poder implementar "les contramesures apropiades".

Les irregularitats s'han convertit en un tema sensible en el si de les empreses japoneses des de la sortida a la llum en 2017 de diversos casos que han afectat a gegants com Mitsubishi Motors, la metal·lúrgica Kobe Steel i la mateixa Nissan.

La companyia va revelar el passat octubre que personal no apte segons la regulació nipona havia realitzat inspeccions de seguretat en les seves plantes domèstiques, la qual cosa els va dur a revisar a més d'un milió de vehicles al país.

Més informació
Nissan reforça la planta de la Zona Franca
Nissan deixarà de fabricar dos models a Barcelona
Nissan compra el 34% de Mitsubishi
Avui et destaquem
El més llegit