Noel factura 427 MEUR el 2021

Entre les actuacions destaca la nova planta d'Olot i les exportacions ja suposen més de la meitat de la facturació

Noel Alimentaria a la Garrotxa | Cedida Noel Alimentaria a la Garrotxa | Cedida

L'empresa càrnia Noel, amb seu a Sant Joan les Fonts (Garrotxa) va invertir 57 milions d'euros durant el 2021 per potenciar la seva expansió. Entre les actuacions, destaca la posada en marxa de la nova planta d'Olot amb una inversió de 32,8 milions d'euros i les obres d'ampliació de la planta de llescats de Begudà, amb cinc milions.

La companyia també ha destinat quatre milions a la incorporació d'una nova planta de processat per altes pressions i la resta s'ha invertit en projectes per millorar infraestructures i l'increment de la capacitat productiva. En global, Noel va tancar el 2021 amb una facturació de 427 milions d'euros, un 13% més que l'any anterior.

La companyia, una de les deu més grans de les comarques gironines, compta actualment amb setze plantes productives majoritàriament ubicades a la Garrotxa, però també a Barcelona, Osca i Terol. Del total de facturació del 2021, 413 milions corresponen a vendes de la divisió de productes carnis, el negoci principal del grup. Tot i això, l'aposta per la diversificació que ha fet en els darrers anys ha suposat un creixement del 87,6%, amb 14 milions de facturació.

En termes d'internacionalització, en l'actualitat Noel està present a 66 països i les exportacions ja representen el 52% de la seva facturació. A més, durant l'últim exercici el grup va incrementar la plantilla amb 469 nous llocs de feina. En els darrers sis exercicis la plantilla del grup ha registrat un augment del nombre d'empleats del 87% de mitjana anual.

Més informació
L'alimentària Noel, premi Empresa de l'Any 2021
Noel, l’empresa que és un “petit poble” de la Garrotxa
Avui et destaquem
El més llegit