• Empresa
  • Noel invertirà 25 MEUR en una nova planta a Olot

Noel invertirà 25 MEUR en una nova planta a Olot

La planta tindrà 15.000 metres quadrats i es contractarà 150 persones més

Recreació de la nova planta de Noel a la Garrotxa. | ACN
Recreació de la nova planta de Noel a la Garrotxa. | ACN
ACN
Olot
10 de Juliol de 2020
Act. 10 de Juliol de 2020

L'empresa càrnia Noel d'Olot invertirà 25 milions d'euros en una nova sala d'especejament a la ciutat. La nova instal•lació comptarà amb 15.000 metres quadrats i es preveu que entri en funcionament d'aquí a un any. El director general de Noel, Joan Boix, explica que el projecte els fa "molta il•lusió", malgrat que s'ha impulsat en "temps complicats" com a conseqüència de la pandèmia.

 

A la nova planta – que farà reduir de manera notable la producció a l'actual de Sant Roc – hi treballaran unes 500 persones, 150 de les quals es contractaran noves. D'aquestes, Boix ha explicat que una cinquantena seran especialitzades. El director general de Noel ha destacat que el projecte s'ha plantejat seguint criteris de sostenibilitat.

La nova planta servirà exclusivament per a l'activitat d'especejar la carn de porc, envasar-la i congelar-la. La producció de filetejats i elaborats es mantindran a la planta habitual, que aprofitarà per potenciar.

 

De fet, el director general de l'empresa càrnia, Joan Boix, ha avançat que l'activitat en aquesta fàbrica "baixarà" en detriment a l'inici de l'activitat de la nova construcció.

Treballs de "qualificació superior" 

Aquesta nova planta tindrà un cost aproximat de 25 milions d'euros i suposarà la creació de 150 llocs de treball. De fet, actualment a la planta d'especejament que tenen actualment, hi ha uns 300 treballadors i ara passarà a haver-n'hi 500. A més, dels nous llocs de treball que es crearan, 50 d'ells seran "amb qualificació superior".

La planta baixa acollirà, principalment, la zona de producció i comptarà amb sala d’especejament, càmeres de canals, pernils i expedició, i molls d’expedició, per a productes frescos; obrador, càmera i magatzem, per a l’envasat; i 5 túnels de congelació, obrador, càmeres de congelació amb capacitat per a 4.000 pallets, i molls d’expedició, per a productes congelats.

A la primera planta és on s’ubicaran les oficines i, la resta dels espais repartits entre els dos nivells acolliran el menjador per als empleats, vestuaris i zones de manteniment, entre altres instal·lacions.

Nou trànsit, menys camions 

A més, l'entrada en funcionament del nou projecte suposarà una reducció de trànsit rodat. Boix ha remarcat que "com a mínim" suposarà la reducció "d'uns 40 camions a la setmana" que circulen entre les dues plantes de Noel. Es tracta de camions que circulen pel vial de Sant Jordi de la ciutat, una de les vies que més polèmica aixeca perquè els veïns demanen menys trànsit i a menys velocitat.

En termes d’eficiència energètica, s’instal·laran plaques fotovoltaiques, detectors de presència, sistemes de ventilació mecànica amb recuperadors de calor a les oficines, ascensors i il·luminació de baix consum i equips de màxim rendiment energètic, entre d’altres. La planta també aprofitarà la geotèrmia en alguns processos.

Així mateix, s’aplicarà un estricte control sobre el malbaratament de l’aigua mitjançant sistemes generals de reducció del consum, sistemes de descalcificació i protocols interns d’ús responsable; es dissenyarà un pla de gestió de residus específic i, a més, la planta disposarà de carregadors de vehicles elèctrics i places d’aparcament per a bicicletes, per als empleats que es desplacin a la feina en aquest mitjà de transport.

Per a la construcció es prioritzaran, sempre que sigui possible, materials amb etiqueta verda, reciclats i de proximitat, així com es potenciarà la col·laboració amb proveïdors del territori. A nivell estètic i operatiu, els exteriors de l’edifici s’han dissenyat per aconseguir la màxima integració i generar el menor impacte possible en l’entorn.