• Empresa
  • Nora Real Food, de la idea universitària a servir menús saludables a Mango i Novartis

Nora Real Food, de la idea universitària a servir menús saludables a Mango i Novartis

La companyia de menús saludables per a oficines serveix més de 4.000 menús diaris a Barcelona i la seva àrea metropolitana

Nora Vallcorba, cofundadora de Nora Real Food i Albert Solé, CEO de Nora Real Food | Cedida
Nora Vallcorba, cofundadora de Nora Real Food i Albert Solé, CEO de Nora Real Food | Cedida
Ana M. Gonzalez, periodista de VIA Empresa
Periodista
10 de Desembre de 2025 - 04:55

La Nora Vallcorba compartia amb la seva mare, també anomenada Nora, una gran passió: la gastronomia. Mentre la mare somiava a dedicar-se professionalment a la cuina, la filla volia liderar un projecte gastronòmic propi. Després d’acabar les pràctiques universitàries relacionades amb el grau en Administració i Direcció d’Empreses a Esade el 2018, Vallcorba va detectar una mancança: no existien opcions saludables, equilibrades i accessibles per menjar a l’oficina. Aquesta necessitat va ser la llavor de la seva empresa barcelonina de food tech (tecnologia alimentària) Nora Real Food

 

Gairebé set anys després, Nora Real Food ofereix solucions gastronòmiques saludables i sostenibles a clients com Novartis, Mango, Nestlé o Glovo, amb una facturació superior als set milions d’euros el 2024. “Oferim solucions gastronòmiques saludables i sostenibles, tant a través de cantines físiques com mitjançant la nostra plataforma digital, que permet a les companyies oferir menús equilibrats sense necessitat d’infraestructures pròpies”, resumeix Albert Solé, CEO i cofundador de Nora Real Food, a VIA Empresa.

De la cuina del 22@ a les oficines de grans empreses

Nora Real Food va començar a preparar els seus plats per a oficines en una petita cuina de 20 metres quadrats al 22@, conscient que hi havia moltes multinacionals que podrien contractar els seus serveis. A mesura que el negoci creixia, també ho feien la demanda i el volum de producció. Aviat, aquella cuina ja no podia abastir ni la quantitat ni els terminis d’entrega necessaris, fet que els va empènyer a buscar noves solucions per continuar creixent.

 

Un any després de començar a operar en aquest espai reduït, la startup es va traslladar a un local més ampli al mateix carrer. Així i tot, no tot va ser senzill: en plena fase d’expansió els va sorprendre la pandèmia, i per poder seguir endavant van realitzar una ronda de finançament de 455.000 euros.

“Vam llançar el nostre primer servei a finals del 2018, amb una petita base de clients a Barcelona. Des de llavors hem crescut de manera orgànica, combinant la digitalització del servei amb una cuina de proximitat i una clara aposta per la sostenibilitat. Actualment, servim més de 4.000 menús diaris a Barcelona i la seva àrea metropolitana”, apunta Solé.

Nora Real Food serveix més de 4.000 menús diaris a Barcelona i la seva àrea metropolitana (1)
Nora Real Food serveix més de 4.000 menús diaris a Barcelona i la seva àrea metropolitana | Cedida

Després de la pandèmia, el 2021 van assolir una facturació d’1,3 milions d’euros, i el 2022 gairebé van doblar aquesta xifra. El 2023 els ingressos van créixer fins a gairebé cinc milions, i l’any passat van superar els set milions. Per al 2025, preveuen tancar amb una xifra al voltant dels deu milions d’euros.

El model de cantina digital només representa el 40% del negoci, mentre que el 60% procedeix dels serveis que ofereixen dins de les cantines de les emprese

A banda de la seva plataforma digital de menús saludables, que opera des d’una cuina central a Barcelona, la startup va incorporar el servei de cantines físiques a les empreses, on el seu equip es desplaça i cuina directament al lloc. Actualment, el model de cantina digital només representa el 40% del negoci, mentre que el 60% procedeix dels serveis que ofereixen dins de les cantines de les empreses.

Nora Real Food s'expandeix amb la gestió de cantines físiques

Amb l’obertura d’aquesta nova línia de negoci, amb Mango com a prova pilot, l’empresa es va obrir a col·laborar amb companyies que apostessin per un servei de menjar flexible i de qualitat. “Vam començar com una cantina digital, amb comandes i lliuraments diaris de menús frescos a empreses, i a poc a poc vam evolucionar cap a la gestió integral de cantines físiques, un model que avui dia està adquirint molt de pes dins de l’empresa”, assenyala Solé. Darrere de Nora hi ha un equip de més de 100 persones, que cobreix cuina, logística, atenció al client, tecnologia i gestió d’operacions. 

Darrere de Nora Real Food hi ha un equip de més de 100 persones (1)
Darrere de Nora Real Food hi ha un equip de més de 100 persones | Cedida

La darrera inauguració de Nora Real Food ha estat una nova cantina física a l’edifici Monumento, a la cruïlla de Gran Via amb Sardenya. La cantina, amb 419 metres quadrats, ofereix un espai principal amb menús complets, saludables i equilibrats; una cafeteria amb el Nora Blend by Syra, que integra l’experiència cafetera de Syra Coffee per gaudir d’un cafè d’especialitat en els moments de pausa i un salad bar pensat per a aquells que prefereixen opcions fresques, lleugeres i personalitzables.

Amb la tecnologia de Proppos el temps de pagament s’ha reduït de més de 45 segons a 16 segons, la qual cosa ha disminuït les cues i ha agilitzat el servei

El nou espai integra la tecnologia de Proppos, una solució d’intel·ligència artificial especialitzada en el sector del servei de menjar, que optimitza el procés de pagament i millora l’experiència de l’usuari. Gràcies a les càmeres instal·lades sobre el punt de cobrament, el sistema identifica automàticament els plats a la safata del client sense necessitat d’escanejar codis ni introduir dades manualment. Amb aquesta tecnologia, el temps de pagament s’ha reduït de més de 45 segons a 16 segons, la qual cosa ha disminuït les cues i ha agilitzat el servei.

DSC00143 (1) (1) (1)
Amb la la tecnologia de Proppos el temps de pagament s’ha reduït  | Cedida

Amb una visió de mitjà termini, l’empresa treballa amb l’objectiu de convertir-se en la referència en el sector del servei de menjar a oficines. Nora Real Food defensa que es pot menjar bé i de manera saludable en qualsevol entorn laboral.

“L’objectiu és consolidar el lideratge a Barcelona i la seva àrea metropolitana, així com continuar el nostre creixement a Madrid. Volem seguir ampliant la xarxa de cantines físiques en empreses que aposten pel benestar dels seus empleats”, explica Solé. A més, volen continuar innovant en l’àmbit del food tech, incorporant tecnologia com la intel·ligència artificial per optimitzar processos, reduir malbaratament i millorar l’experiència dels comensals.