Norwegian cancel·larà més de 4.000 vols i també farà un ERTO

La companyia aèria de baix cost suspèn el 25% dels vols a curta distància fins a finals de maig

Un avió de Norwegian a l'Aeroport del Prat | ACN Un avió de Norwegian a l'Aeroport del Prat | ACN

Norwegian cancel·larà més de 4.000 vols i implementarà suspensions temporals de feina que afectarà almenys la meitat de la companyia. La línia aèria de baix cost ha decidit deixar a terra el 40% de la seva flota de llarga distància i suspendre el 25% dels vols a curta distància fins a finals de maig. Norwegian ha explicat que el nombre de client i la producció ha patit una "caiguda dramàtica" i que han de "considerar totes les mesures possibles per reduir despeses". Per això, la companyia justifica l'expedient de regulació d'ocupació temporal (ERTO) que arribarà almenys a la meitat dels treballadors, sense descartar que superi el 50%, i amb afectació a tots els departaments. L'aerolínia ja ha iniciat el període de consultes amb els sindicats.

Més info: Què he de fer si tenia un vol als EUA cancel·lat pel coronavirus?

L'empresa ha assenyalat que entre el 13 i el 29 de març cancel·larà la majoria dels vols amb els Estats Units amb origen o destinació Barcelona, Madrid, Oslo, Amsterdam, Estocolm i París. La suspensió dels vols s'allargarà fins a finals de maig en el cas dels trajectes entre Roma i els EUA.

Entre el 29 de març i finals d'abril se suspendran tots els vols entre Barcelona, Madrid, Oslo, Amsterdam, Atenes i París mentre que els rutes entre Londres Gatwick i els Estats Units continuaran operar amb normalitat. "El nostre objectiu és redirigir la major quantitat possible e clients a través de Londres durant aquest difícil període", assegura Norwegian en un comunicat.

El conseller delegat de la companyia, Jacob Schram, ha lamentat que es tracta d'una "situació sense precedents" i que la prioritat de la companyia és la seguretat de clients i treballadors. "Les noves restriccions han imposat una major pressió sobre una situació ja de per si difícil", ha afegit Schram, que ha instat els governs a actuar per protegir la indústria de l'aviació i els seus llocs de treball per "continuar sent una part vital de la recuperació econòmica global".

Més informació
Davant el pànic dels mercats, el cap fred dels economistes
El Govern espanyol injecta 14.000 milions d'euros de liquiditat a l'economia
ERTO a Air Europa pel coronavirus
Avui et destaquem
El més llegit