ERTO a Air Europa pel coronavirus

La companyia el vol aplicar a 22 centres d'arreu de l'Estat per les conseqüències en el sector de l'aviació arran del Covid-19

Els afectats són els 22 centres d'Air Europa de tot l'Estat | iStock Els afectats són els 22 centres d'Air Europa de tot l'Estat | iStock

La companyia Air Europa ha traslladat als sindicats la seva intenció de presentar un Expedient de Regulació d'Ocupació temporal (ERTO) a 22 centres d'arreu de l'Estat per les conseqüències en el sector de l'aviació arran del coronavirus. Segons el sindicat de pilots Sepla, la direcció de la companyia no ha concretat quin abast tindrà l'expedient. En els pròxims set dies, es formarà una comissió negociadora i l'aerolínia haurà d'aportar la documentació que justifiqui aquesta mesura en les dues setmanes següents.

En un comunicat, Sepla ha mostrat la seva "bona disposició a negociar qualsevol tipus de mesura que impedeixi la pèrdua de llocs de treball i dels drets dels pilots". "Som conscients de la delicadíssima situació que travessen i travessaran moltes de les nostres companyies, per tant el nostre ànim negociador és inqüestionable", afirma el sindicat. Entre les tripulacions de cabina, pilots, personal de terra, mecànics i auxiliars, Air Europa compta amb 3.600 treballadors a l'Estat.

Per la seva banda, el responsable de la secció sindical estatal d'USO, Carlos Varas, ha fet una crida a "calma dins d'aquestes circumstàncies excepcionals". "En les negociacions, tractarem e minimitzar al màxim les repercussions en els treballadors, buscant totes les alternatives possibles perquè en cap cas suposin la pèrdua de llocs de treball".

Més informació
Seat suspèn un torn de producció extra pel coronavirus
Mesures contra el coronavirus: "La pitjor recepta és l’austeritat"
Naturgy ajorna les factures de pimes i autònoms pel coronavirus
Pimes i coronavirus: "Preocupació, però sense dramatitzar"
Avui et destaquem
El més llegit