Rosalía, Greta Thunberg i la Casa de Papel ja tenen caganer

Caganer.com presenta nova col·lecció amb predomini de celebritats i personatges de ficció malgrat el moment electoral

Figura de Rosalía que ha elaborat l'empresa Caganer.com Figura de Rosalía que ha elaborat l'empresa Caganer.com

L'empresa Caganer.com ha presentat fins a mig centenar de noves figuretes de cara a aquest Nadal, a diferència d'anys anteriors els caganers polítics tenen menys representació i han augmentat les figures de les icones de la cultura pop. L'empresa ha apostat per incorporar més dones entre les seves figuretes i posarà a la venda les rèpliques de la cantant Rosalía, l'activista Greta Thunberg o diverses superheroïnes

Marc Alós, escultor de Caganer.com, justifica la devallada de figuretes polítiques: "Després de moltes eleccions seguides, tant espanyoles com catalanes, el caganer polític fa gràcia veure'l, però no tant comprar-lo, perquè se'ls veu a tot arreu". A més, a la col·lecció de l'any anterior van estrenar tots els exconsellers empresonats i a l'exili, així com líders internacionals com Theresa May. Aquest any a nivell estatal destaca la incorporació del caganer de Pablo Casado i, en àmbit internacional, el primer ministre britànic Boris Johnson.

En l'àmbit musical i artístic també s'hi sumen George Michael i Frida Kahlo. Sense oblidar el món de les sèries, del qual l'empresa empordanesa ens presenta les figuretes de La Casa de Papel, l'Emma Ricou de Les de l'Hoquei i Mister Bean

En aquesta particular col·lecció destaquen també les gàrgoles de Notre Dame, després de l'incendi de catedral parisenca el passat mes d'abril.  

Els caganers de Caganer.com tenen el distintiu oficial de Producte Artesà Qualificat (PAQ), que atorga el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya i que reconeix les creacions de l'empresa del Baix Empordà com a figures artesanes "elaborades de forma manual, individual o en petites sèries".

Caganer.com experimenta una creixent internacionalització any rere any. Des de la seva web distribueix caganers a tot el món i va ser de les primeres empreses catalanes a crear una botiga online: ja l'any 2000 es van convertir en pioners del comerç en línia. 

Com ja va sent tradició els caganers de l'empresa es podran comprar a la Fira de Santa Llúcia i de Nadal de Barcelona,l a Fira de la Sagrada Família i la Fira de Nadal de Sabadell, entre altres. 

Més informació
Llaç groc i els presos: Caganer.com presenta novetats
Els presidents d'ANC i Òmnium i Trapero ja tenen el seu caganer
Carles Puigdemont ja té caganer
Avui et destaquem
El més llegit