• Empresa
  • El BCE incrementa els requisits de capital del Banc Sabadell

El BCE incrementa els requisits de capital del Banc Sabadell

L'acció arriba després d'un procés de revisió per part de l'organisme supervisor

Exterior de la seu del Banc Sabadell a Sant Cugat del Vallès | ACN
Exterior de la seu del Banc Sabadell a Sant Cugat del Vallès | ACN
Redacción VIA Empresa
Barcelona
01 de Desembre de 2023
Act. 01 de Febrer de 2024

El Banc Central Europeu ha fet arribar al Banc Sabadell que, de cara l’any 2024, haurà de complir amb uns requisits de capital lleugerament per damunt del 2023. Aquesta és una de les principals conclusions d’un procés de revisió i avaluació de l’organisme supervisor. El BCE exigeix una ràtio de capital CET1 del 8,93%. La ràtio de capital total ha quedat fixada en el 13,4%. El coixí de conservació de capital s’ha quedat en el 2,5%. El Banc Sabadell ha tancat els primers nou mesos de l’any amb uns guanys de 1.028 milions d’euros, una xifra que representa un increment d’un 44,9% i, a la vegada, és una de les millors dades històriques de l’entitat.

 

Els ingressos del negoci bancari del Sabadell arriben als 4.559 milions, un 18,7% més, amb el marge d’interessos pujant un 29% fins als 3.512 milions. En canvi, les comissions han caigut un 6,3%, fins als 1.047 milions. El marge recurrent puja un 38,8% fins als 2.328 milions. El finançament a empreses és de 9.024 milions, un 8% més que l’any anterior. En canvi, en plena pujada de tipus, cau un 29% la concessió d’hipoteques, fins als 3.010 milions.“El tancament del tercer trimestre torna a mostra avenços significatius en els resultats i consolida la transformació radical del nostre negoci per tal d’ampliar la base de clients”, apunta César González-Bueno. El conseller delegat del Banc Sabadell afegeix com el consell d’administració de l’entitat ha aprovat un dividend a compte en efectiu de tres cèntims per acció. Per la seva banda el director financer, Leopoldo Alvear, ha expressat la seva satisfacció per com “un trimestre més hem estat capaços de generar capital orgànicament”.

En aquest sentit, l’executiu també constata que “els resultats reflecteixen el sòlid creixement del marge recurrent i la millor del cost del risc de crèdit, entre altres magnituds”. El Sabadell remarca que mentre baixen les hipoteques, pugen, en canvi, els crèdits al consum, un 27% més que en els mateixos nou mesos del 2022, amb 1.581 milions.  Així, el banc tanca setembre amb un saldo de crèdit viu de 151.627 milions d’euros, un 3,3% menys que en el mateix moment de l’any passat. L’entitat atribueix la davallada a l’amortització d’hipoteques, la menor inversió empresarial i el venciment de préstecs de les administracions públiques.