Oscar Pierre explica els motius de la venda de Glovo

Pierre ha admès al MWC que la direcció de l'empresa no estava alineada amb els antics inversors

El CEO i fundador de Glovo, Oscar Pierre,a la seva intervenció al Mobile 2022 | Europa Press El CEO i fundador de Glovo, Oscar Pierre,a la seva intervenció al Mobile 2022 | Europa Press

Oscar Pierre ha participat en el cercle de xerrades Founders Series del Mobile World Congress 2022 i ha recordat, especialment, als treballadors de la seva companyia a Ucraïna, a qui donen suport diari, segons ha afirmat. A l'inici de la crisi, Glovo va oferir als 200 treballadors de la companyia a Ucraïna sortir del país, però només quatre "van poder o van voler" fer-ho. Per als treballadors que continuen al país, ha explicat que l'empresa ha avançat el salari de tres mesos i que els ofereix suport per a aconseguir aliments, a més d'un equip de 15 especialistes en salut mental per a ajudar-los i "un check diari per a saber que estan bé".

El CEO i fundador de Glovo ha aprofitat la xerrada per explicar els motius de la venda de Glovo a l'empresa Delivery Hero. Segons Pierre, aquesta operació els ha permes "continuar el camí amb més independència que abans". Pierre ha explicat que la direcció de l'empresa no estava alineada amb els antics inversors i que això s'emportava el 70% del seu temps i el 90% del temps del director financer de l'empresa, Eduard Ros. "Ara tinc cap però no ho sento així. Abans ja ho tenia amb el consell d'administració i era pitjor perquè no estàvem alineats. Amb Niklas Östberg (CEO de Delivery Hero) és molt fàcil, és com un amic i tenim la mateixa estratègia", ha assenyalat. Pierre ha recordat que la transacció encara no s'ha realitzat, per la qual cosa la valoració de l'empresa en 2.300 milions d'euros "és una mica falsa" i que el preu final dependrà del valor de l'acció quan es tanqui, durant l'actual exercici.

Sobre el potencial de l'ecosistema emprenedor de Catalunya i Espanya, Pierre s'ha mostrat convençut que en un període de tres anys, Espanya comptarà amb 50 unicorns, és a dir, 50 startups tindran una valoració superior als 1.000 milions d'euros. "És qüestió de temps" que apareguin, ha assegurat, i ha afegit que Barcelona és genial atraient talent però encara és millor mantenint-ho.

Més informació
Glovo o diferents maneres de perdre diners (reminiscències de l'any 2000)
Delivery Hero es converteix en accionista majoritari de Glovo
Glovo es consolida al sud d'Itàlia amb la compra de Socialfood
Avui et destaquem
El més llegit