Neix Osoigo, la plataforma per debatre amb polítics

Osoigo proposa un espai de diàleg digital entre càrrecs electes i ciutadans de l’Estat i diversos països de l’Amèrica Llatina

Osoigo.com proposa treure el debat polític d'entre les parets dels parlaments i posar en contacte governants i ciutadania | Europa Press Osoigo.com proposa treure el debat polític d'entre les parets dels parlaments i posar en contacte governants i ciutadania | Europa Press

El contacte directe entre administracions, representants polítics i ciutadania és, sovint, complicat, i els gabinets dels càrrecs electes espais hermètics i de difícil accés. Per saltar les barreres de les administracions neix Osoigo.com, un nou portal que es marca com a objectiu fomentar el diàleg directe entre els ciutadans i els seus governants.

Osoigo neix com a complement als diversos formats d'activisme en línia que proliferen des de fa anys a molts punts del món. Els creadors de la plataforma es plantegen, per exemple, els límits dels efectes d'espais de recollida de signatures per causes polítiques i socials sobre les decisions reals dels representants polítics. La nova plataforma s'ofereix com un "lloc de diàleg" que va més enllà de l'activisme digital tradicional i possibilita "dialogar amb qualsevol polític del món".

La web té, actualment, presencia a l'Estat Espanyol i a cinc països de l'Amèrica Llatina: Mèxic, Chile, Colombia, Argentina i el Perú. En els territoris on opera, Osoigo es marca com a objectiu fomentar "una política participativa i accessible per a la ciutadania". El nou lloc web ha assolit ja el miler de representants polítics registrats als sis països des d'on és accessible, i un total de 600.000 usuaris.

Els càrrecs electes registrats a Osoigo, a més, representen totes les sensibilitats dels arcs parlamentaris estatals i regionals on la plataforma està present. El cas català és paradigmàtic: els usuaris d'Osoigo poden debatre i presentar propostes amb polítics d'ideologies tan dispars com la presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, la coordinadora general d'En Comú Podem, Jessica Albiach o el secretari general del PP català Santiago Rodríguez Serra. Als perfils de cada representant polític es poden consultar les preguntes realitzades per la ciutadania i les seves respostes. La plataforma mostra, a més, quin percentatge de les preguntes publicades ha respost cadascun dels polítics registrats.

El CEO d'Osoigo, Eneko Agirre, expressa la seva satisfacció amb el funcionament de la plataforma. Segons el directiu, la tecnologia d'Osoigo "permet que qualsevol ciutadà dels sis països en què treballa pugui ser atès amb respostes directes dels seus governants". Segons Agirre, Osoigo s'erigeix en "un bon termòmetre de la societat digital".

Més informació
El meu algoritme
Avui et destaquem
El més llegit