La pandèmia dispara la demanda de piscines i situa Fluidra en beneficis rècord

L'empresa guanya 96,4 milions d'euros, 11 vegades més que l'any anterior, en disparar-se les vendes un 8,8%

El president executiu de Fuidra, Eloi Planes, en una imatge d'arxiu | ACN El president executiu de Fuidra, Eloi Planes, en una imatge d'arxiu | ACN

Fluidra, la multinacional especialitzada en equipaments de piscines, ha tancat el 2020 amb uns beneficis rècord de 96,4 milions d'euros, una xifra que multiplica per 11 el resultat de l'any anterior, de 62 milions d'euros. Si bé els resultats del 2019 van estar marcats per les despeses de la fusió amb Zodiac, la pandèmia ha disparat un 8,8% les vendes, amb un augment acusat de la demanda de piscines residencials. Segons ha informat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), la firma de Sabadell ha ingressat 1.488 milions d'euros. 

L'ebitda, és a dir, el benefici brut d'explotació es va situar en els 321 milions d'euros, experimentant un creixement del 19,3%, i amb un marge del 21,66%. La companyia dirigida per Eloi Planes qualifica les xifres de tancament de l'exercici d'"excel·lents" i destaca que han aconseguit els millors resultats de la seva història durant l'any de la pandèmia de la covid-19. La forta generació de caixa registrada -el flux de caixa lliure va augmentar un 52,2% fins als 152,3 milions d'euros- va permetre reduir el deute net un 23%.

Per regions, l'hemisferi nord va liderar les vendes, sobretot l'Amèrica del Nord, que va registrar un increment del 17,2% de la facturació i l'Europa central i del nord (+25%). La resta de països només van augmentar un 0,7% pel comportament més dèbil de la piscina comercial.

Durant l'últim trimestre, el segment de piscina residencial va experimentar una pujada de vendes del 15,1%, un fet que va compensar àmpliament la caiguda del 10% del sector de piscina comercial. D'altra banda, l'activitat de tractament d'aigua va créixer un 17,2% i la conducció de fluids un 25%, afavorida pel bon rendiment de l'Amèrica del Nord.

De cara al 2021, la companyia espera augmentar les vendes un 6% i un increment del benefici net en efectiu d'entre el 12% i el 20%. Aquest indicador, que exclou partides no monetàries i despeses no recurrents, ja va créixer un 56,1% durant el 2020, fins als 166 milions d'euros.

Més informació
Fluidra triplica beneficis gràcies al 'queda't a casa'
Fluidra enlaira un 90,6% el seu benefici pel desconfinament
Avui et destaquem
El més llegit