• Empresa
  • Panés assumeix una vicepresidència en la nova Cepyme de De Miguel

Panés assumeix una vicepresidència en la nova Cepyme de De Miguel

El president de Cecot reivindica el programa de la nova dirigent, entre el qual es troba la reducció de la burocràcia i la millora d'accés al finançament

    Xavier Panés i Ángela de Miguel durant la jornada electoral de Cepyme | Cedida
    Xavier Panés i Ángela de Miguel durant la jornada electoral de Cepyme | Cedida
    Redacció VIA Empresa
    Barcelona
    21 de Maig de 2025
    Act. 21 de Maig de 2025

    El president de Cecot, Xavier Panés, s'ha incorporat com a nou vicepresident de Cepyme amb la victòria de l'advocada i empresària Ángela de Miguel als comicis de l'entitat. De Miguel ha estat la primera dona que assoleix la patronal de les pimes espanyola a la història i portava a Panés dins del seu organigrama directiu, format per un total de 27 membres.

     

    En concret, Panés es va integrar en nom de Foment del Treball com a representant de les pimes de Catalunya. Així, amb aquest nou nomenament, Panés suma un nou càrrec, ja que a més de dirigir Cecot també ostenta la presidència del Consell Interterritorial de la pime de Foment del Treball i és vicepresident de la patronal catalana.

    “El programa de la senyora De Miguel contempla actuacions vers reivindicacions històriques del nostre teixit empresarial com ho pot ser la simplificació administrativa la reducció de la burocràcia, el fet de visualitzar la realitat de les pimes davant les administracions i els legisladors o defensar una fiscalitat més justa”, ha explicat Panés des de Madrid. “Per això vam decidir donar-hi suport explícit i ens vam comprometre a treballar activament per fer-ho possible”, ha agregat. Durant la jornada, el president de Cecot va ser acompanyat pel secretari general de la patronal catalana, Oriol Alba.

     

    Entre les seves prioritats com a presidenta de Cepyme, De Miguel ha establert en el seu programa:  

    • Reforçar la unitat empresarial: promovent la cohesió entre les patronals territorials integrants de la patronal per defensar conjuntament els interessos de les pimes. 
    • Millorar l’accés al finançament: impulsant solucions publicoprivades que facilitin el crèdit en condicions justes per al creixement empresarial. 
    • Fomentar la internacionalització i la digitalització: ajudant les pimes a obrir-se a nous mercats i a adoptar tecnologies que millorin la seva competitivitat. 
    • Simplificar la normativa i reduir la burocràcia: treballant per una regulació més flexible que permeti crear ocupació estable i reduir l’absentisme. 
    • Defensar una fiscalitat justa: denunciant la càrrega fiscal excessiva que dificulta la competitivitat de les pimes.