El grup Parlem augmenta la facturació un 34% fins als 49 milions

El president de la companyia, que ha registrat un Ebitda superior als 2 milions, critica l'entrada de l'Estat a Telefónica: "No té cap sentit, tornem als anys 80"

Ernes Pérez-Mas i Xavier Capellades, president executiu i director general de Parlem | ACN Ernes Pérez-Mas i Xavier Capellades, president executiu i director general de Parlem | ACN

El grup Parlem va augmentar la facturació un 34% l'any passat, fins als 49 milions d'euros el 2023, dels quals 45 milions provenen de les telecomunicacions i solucions per a empreses, com el cloud, la ciberseguretat i la digitalització, i ha decidit posar a la venda la divisió Parlem Energia, creada després de la compra d'Ecolium. Pel que fa a l'Ebitda, la companyia ha passat de registrar 2,2 milions d'euros negatius a superar els 2 milions d'euros positius, segons ha explicat el president de la companyia, Ernest Pérez-Mas. D'altra banda, Pérez-Mas ha rebutjat l'entrada del govern a Telefónica i ha dit que "no té sentit" i "altera la competència". "Tornem als anys 80", ha reblat.

Pérez-Mas ha mostrat la seva satisfacció pels resultats obtinguts en el darrer exercici, que encara són provisionals i no estan auditats. Per aquest motiu, la companyia encara no ha facilitat els resultats nets, una xifra que espera facilitar al voltant del mes d'abril. En aquest context, el president executiu de Parlem ha explicat que la tendència dels últims tres mesos del 2023  i el gener està sent "bastant positiva", tant en captació com en Ebitda i beneficis, i ha pronosticat que el 2024 serà un any de creixement de doble dígit. "És una gran notícia perquè altres competidors més grans no han generat caixa positiva. És positiu poder créixer amb seny", ha comentat.

Pel que fa a l'Ebitda, la companyia ha passat de registrar 2,2 milions d'euros negatius a superar els 2 milions d'euros positius

Per a l'exercici d'aquest any, Pérez-Mas s'ha proposat l'adquisició de companyies locals i que haurien de suposar un "creixement important per a Parlem". Segons el president executiu de la companyia, té identificades encara una seixantena de companyies locals a Catalunya. "El 2024, podrem presentar números potents i ara el nostre focus és potenciar les telecomunicacions i creiem que podem tenir xifres ebitda molt potents", ha afegit per la seva banda el director general de la companyia, Xavier Capellades, en una trobada amb mitjans de comunicació.

La venda de Parlem Energia

Pérez-Mas ha justificat la decisió de posar a la venda la seva divisió energètica, Parlem Energia, perquè aquesta no crea una relació "simbiòtica" amb les telecomunicacions i prefereix centrar l'activitat en aquest darrer sector. Amb els diners obtinguts de la venda, Parlem espera finançar futures adquisicions, tot i que l'empresa també té altres fórmules sobre la taula, com per exemple ampliacions de capital o bons convertibles. "Estem en un moment d'ebullició i preferim que el preu dels diners s'estabilitzi", ha assenyalat de cara a l'endeutament per finançar futures compres. No obstant això, la companyia no s'ha vist especialment afectada per aquest augment de tipus, ja que el seu deute bancari "no és gaire rellevant", ha afegit.

Més info: Parlem tancarà l'any amb una facturació de 49 milions d'euros

Quant a l'entrada del govern espanyol a Telefónica per evitar que la saudita TSC es convertís en el primer accionista de la multinacional, el president executiu de Parlem ha afegit que "és una pèrdua de temps i una presa de pèl als ciutadans", i ha considerat que hi ha "molts problemes socials i econòmics" pendents de resoldre, entre ells la sequera a Catalunya.

Més informació
Parlem redueix un 24% les seves pèrdues
Parlem creix un 48% amb una facturació de 24 milions d'euros
El Barça tria Parlem Telecom com a nou proveïdor tecnològic
Avui et destaquem
El més llegit