Parlem prepara una ronda de 10 milions per sortir a borsa

L'empresa dona el pas després de tancar un 2020 amb un augment del 70% de la facturació, fins als 18,7 milions d'euros

Ernest Pérez Mas, president de Parlem Telecom, en una imatge d'arxiu | Cedida Ernest Pérez Mas, president de Parlem Telecom, en una imatge d'arxiu | Cedida

Parlem Telecom sortirà a borsa. L'empresa catalana ha decidit obrir una ronda de finançament de 10 milions d'euros per tal de començar a cotitzar al BME Growth (anteriorment MAB, Mercat Alternatiu Borsari). La companyia dona el pas després de registrar els millors resultats econòmics el 2020, amb uns ingressos de 18,7 milions d'euros, que superen en un 70% la facturació de l'any anterior. Els beneficis s'han situat en els 11.000 euros i l'ebitda ha estat de 660.000 euros.  

Segons indica en un comunicat, l'empresa presidida per Ernest Pérez-Mas té perspectives de seguir creixent enguany. Durant el primer trimestre, l'operadora ha ingressat sis milions d'euros, una xifra que supera la de l'any complet el 2018. Durant el 2020, el número de línies mòbil ha pujat de 36.300 a 54.700, mentre que la telefonia fixa -ja sigui fibra o ADSL- ha passat de 16.600 clients a 24.500. 

Fa poc, Parlem va emetre un bo convertible per valor de tres milions d'euros, que va liderar Inveready. L'empresa té previst invertir un milió d'euros en expandir-se al territori el proper any. L'estratègia passa per la inauguració de desenes de botigues físiques a Catalunya de tres tipus: establiments insígnia a capitals de província, franquícies a les capitals de comarca i corners als pobles petits. De moment, l'operadora té tres botigues físiques pròpies: una a Badalona, una a Lleida i una a Reus. 

A banda, la companyia vol comprar empreses de telecomunicacions locals per tal de reforçar el pla rural. Però Parlem també vol sortir de Catalunya i augmentar la presència a les Illes Balears i al País Valencià. A l'arxipèlag ja hi va adquirir Lemon Telecom l'any 2019. A llarg termini, l'empresa preveu facturar més de 60 milions d'euros de cara al 2024.    

Més informació
Parlem duplica la seva facturació en temps de covid-19
Parlem capta 2 milions d'euros per expandir-se
Avui et destaquem
El més llegit