Una patent catalana desinfecta el transport públic de coronavirus

L'empresa Techtrans Systems adapta el seu sistema de desinfecció de vehicles per al trasllat d'animals per eliminar el Covid-19 dels busos, metros i taxis

Una empresa catalana desinfecta el transport públic de coronavirus | ACN Una empresa catalana desinfecta el transport públic de coronavirus | ACN

Una empresa catalana comercialitza un sistema que desinfecta el transport públic per eliminar el coronavirus. Es tracta de Techtrans Systems, que té la patent Dry Sist, un mètode que augmenta la temperatura de vehicles com autobusos, metros i taxis fins a fer-ne desaparèixer els virus i bacteris. 

Aquesta mesura de control i software s'han adaptat del sistema inicial, destinat a desinfectar vehicles de transport d'animals. Ja s'havia fet abans una adaptació dirigida a eliminar els virus i infeccions dels contenidors portuaris, que es va aplicar l'any passat. Ara, es podrà fer servir per pal·liar el risc d'un dels principals focus de contagi per la concentració de persones que suposa, el transport públic.

Més info: L'empresa catalana que detecta el coronavirus en una hora

El procés és innocu per a la salut de les persones i respectuós amb el medi ambient, segons assegura l'empresa a través d'un comunicat. Per desinfectar un vehicle de transport públic es necessita una mitja hora. La companyia investiga ara la possibilitat d'adaptar el sistema per desinfectar espais tancats, com habitacions d'hotels i sales d'hospitals, per exemple.      

El sistema Dry Sist permet mesurar l'eliminació de les patologies i validar-ne l'evidència. El seu director, Robert Castanyé, afirma que "Dry Sist permet tenir la seguretat que a l'autobús, al vagó o al taxi, només hi viatgen persones i no el coronavirus". Aquest mètode utilitza un sistema tèrmic d'aire calent, sense la necessitat d'utilitzar productes químics contaminants. S'augmenta la temperatura del vehicle a 56 graus centígrads durant 30 minuts.   

Més informació
Coronavirus, una mala peça
Davant el pànic dels mercats, el cap fred dels economistes
Avui et destaquem
El més llegit