Penguin Random House compra tres segells a RBA

La secció en llengua castellana i catalana de PRH amplia la seva oferta infantil i juvenil amb la compra de Molino i Serres i reforça l’aposta pel català amb el catàleg de La Magrana

Núria Cabutí és la CEO de Penguin Random House Grupo Editorial | Àngel Bravo Núria Cabutí és la CEO de Penguin Random House Grupo Editorial | Àngel Bravo

Penguin Random House Grupo Editorial tanca l'adquisició dels segells Molino, Serres i La Magrana des de l'editorial RBA. El grup amb seu a Barcelona es fa amb les dues firmes juvenils i l'editorial en llengua catalana en una operació que ha anunciat la CEO de Penguin, Núria Cabutí, acompanyada del president del grup RBA, Ricardo Rodrigo. Segons ha comunicat Penguin, les tres noves incorporacions al grup mantindran la seva identitat i independència editorial.

L'aposta per La Magrana aferma, segons afirma el grup editorial, "l'aposta de Penguin pel català". El segell, fundat el 1975, formava part de RBA des del 2003, i ha publicat tant autors del país, per exemple Marta Rojals, com traduccions de firmes internacionals al català, com és el cas de les noveles de Phillip Roth o Mark Haddon.

Molino i Serres, per la seva banda, aprofundeixen el catàleg de literatura infantil i juvenil de Penguin Random House. Amb l'adquisició de les dues editorials, s'afegeixen a la cartera del grup alguns dels grans èxits pel que fa a literatura juvenil dels últims anys, com són Els jocs de la fam de Suzanne Collins o Divergent de Veronica Roth. També entren a formar part de Penguin clàssics com els llibres d'Enid Blyton - autora de la sèrie Els Cinc, entre altres - o Elige tu propia aventura.

RBA, per la seva banda, manté l'activitat editorial per mitjà de segells històrics com Serie Negra o Gredos, així com les seves diverses línies de no-ficció.

Més informació
Penguin Random House compra La Campana Llibres per potenciar el mercat català
Avui et destaquem
El més llegit