Penguin Random House adquireix Roca Editorial

Aquest moviment podria ajudar el grup multinacional a superar Planeta en vendes

Núria Cabutí, directora general de Penguin i Blanca Rosa Roca, directora de la Roca Editorial | Cedida Núria Cabutí, directora general de Penguin i Blanca Rosa Roca, directora de la Roca Editorial | Cedida

Penguin Random House Grupo Editorial ha anunciat l'adquisició de Roca Editorial, fundada el 2003 i dirigida per Blanca Rosa Roca des de la seva creació. L'operació suposa un nou pas en la col·laboració que les dues firmes van iniciar el 2007 a la publicació de llibres de butxaca i la distribució dels títols en paper de Roca a Espanya i Amèrica Llatina.

Fundada a Barcelona el setembre del 2003 per sis socis amb una dilatada experiència al món del llibre, Roca Editorial va llançar els seus primers títols el març del 2004 i ha aconseguit, sota el lideratge de Blanca Rosa Roca, ser una de les deu editorials independents més importants en llengua espanyola. Amb un catàleg conformat per més de 1.100 títols de ficció, no ficció, literatura infantil i juvenil i còmic distribuïts als segells Roca, Corner, Sapristi i Roca Bolsillo, Roca Editorial publica al voltant de 150 títols a l'any d'autors nacionals i internacionals com Elia Barceló, Dulcinea, Fernando Rueda, Cristopher Paolini, Nicholas Sparks, John Verdon, entre d'altres.

La directora general de Roca Editorial, Blanca Rosa Roca, s'ha mostrat “orgullosa” de la feina aconseguida pels actuals socis de la firma, Carlos Ramos, Àngel Molina, Sunsi Molins i Silvia Fernández. L'editora ha recordat que tots ells van treballar junts a Ediciones B i van fundar el nou segell “amb el lema 'una petita gran editorial'”.

Per altra banda, Penguin és l'empresa líder en edició i distribució de llibres i forma part del grup internacional Penguin Random House, fundat l'1 de juliol del 2013 per Bertelsmann. El seu objectiu és publicar llibres per a tota mena de lectors, de totes les edats i en qualsevol format a tots els països on opera: Espanya, Portugal, Mèxic, Colòmbia, Perú, Xile, Argentina, Uruguai i Estats Units. La directora general de Penguin, Núria Cabutí, ha destacat l'especial afecte que el segell sent pels llibres de Roca ja que fa 15 anys que l'editorial col·labora amb la distribució dels seus títols. “Agraeixo a Blanca Rosa Roca, editora admirable que ha fet una feina encomiable, que ens deixi a cura de Roca Editorial”, ha afegit Cabutí.

A més, el grup editorial exporta i distribueix els seus títols a més de 45 països d'Amèrica Llatina, Àsia, Europa i als Estats Units. Avui el grup editorial està format per 50 segells editorials, independents tant a les seves decisions editorials com creatives, i publica més de 2500 nous títols a l'any; els seus catàlegs inclouen dotzenes de premis Nobel i centenars dels autors més llegits i més venuts del món. Finalment, aquest moviment podria ajudar el grup multinacional a superar Planeta en vendes. 

Més informació
Penguin Random House compra tres segells a RBA
Penguin Random House compra La Campana Llibres per potenciar el mercat català
Avui et destaquem
El més llegit