Almirall canvia de conseller delegat

Peter Guenter agafa les regnes de la farmacèutica catalana amb el repte de redreçar els mals resultats als EEUU

El nou CEO d'Almirall, Peter Guenter El nou CEO d'Almirall, Peter Guenter

Almirall canvia de conseller delegat. L'empresa ha anunciat aquest dilluns a través de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) el nomenament de Peter Guenter per prendre aquest càrrec. El consell d'administració ha aprovat aquest nomenament seguint així el pla de successió iniciat fa una mica més d'un any. El belga, Peter Guenter succeirà Eduardo Sanchiz, qui va expressar el seu desig de renunciar al càrrec, a partir de l'1 d'octubre del 2017.

Sanchiz marxa del càrrec que ocupaba des de l'any 2011, per "dedicar més temps a la seva família i a altres interessos".

El nou conseller delegat d'Almirall ha treballat durant els darrers 22 anys al grup farmacèutic Sanofi, ocupant diferents càrrecs, entre els quals el més recent ha estat el de vicepresident executiu de la divisió de diabetis i cardiovascular. Anteriorment, Guenter, que posseeix un "Master's Degree in Physical Education" per la facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat belga de Gant, ha ocupat diferents llocs en Vendes i Màrqueting en empreses com Smith Kline i Ciba Geigy.

El president d'Almirall, Jorge Gallardo, s'ha mostrat satisfet que Guenter hagi acceptat formar part de la companyia, ja que és "un veritable líder global amb molta experiència a Estats Units, Europa i mercats emergents", convençut que la seva aportació al desenvolupament del grup "serà al més alt nivell".

Per la seva banda, Guenter ha assegurat que se sent "emocionat i ansiós" per unir-se a Almirall, companyia que té definida "una clara estratègia que està disposada a dur a terme, posant als pacients i als professionals sanitaris com a objectiu prioritari".

"Juntament amb el meu equip, estic segur que serem capaços de desenvolupar els valors d'Almirall", ha subratllat el nou conseller delegat.

El nomenament coincideix amb un resultat negatiu registrat per la farmacèutica en el primer semestre de l'any, amb unes pèrdues de 73,1 milions d'euros enfront dels guanys de 80,5 milions del mateix període de 2016, a causa de la combinació de "esdeveniments inesperats ocorreguts al mercat d'EUA".

El negoci de Dermatologia d'Almirall a Estats Units, operat per Aqua, es va veure afectat negativament, a causa d'un reequilibri dels inventaris al canal de distribució, un nivell significatiu d'adjudicació inadequada del Programa d'Assistència al Pacient i el llançament d'un genèric d¡Acticlate al mercat nord-americà.

Més informació
Ron Menezes, nova cara visible d'Almirall als Estats Units
Almirall es constipa als Estats Units
Almirall cau un 20% en Borsa per l’impacte del negoci als EUA
Avui et destaquem
El més llegit