Cañete demana “rigor” als sindicats que clamen pels alts beneficis empresarials

El president de Pimec reclama que no es posin al mateix sac les pimes i les grans empreses

Antoni Cañete en l'assemblea de Pimec d'aquets 9 de maig | Cedida Antoni Cañete en l'assemblea de Pimec d'aquets 9 de maig | Cedida

El president de Pimec, Antoni Cañete, demana “rigor i seriositat” als sindicats que clamen pels elevats beneficis de les empreses en comparació amb els salaris. En un contacte amb la premsa després de la junta directiva i de l’assemblea general de Pimec, Cañete ha recordat aquest dimarts que en les pimes no es donen els marges de beneficis de les grans companyies. Així, va exposar que les empreses de l’IBEX35 van guanyar 56.000 milions d’euros el 2022, amb un 35% d’augment respecte l’any anterior, gràcies a que han traslladat els increments de preus. En canvi, les pimes “no es troben en aquesta situació de beneficis generalitzats” sinó que, amb prou feines, estan arribant a la facturació d’abans de la pandèmia però amb un major endeutament.

Cañete va subratllar que no està “gens d’acord” amb les afirmacions sindicals que “totes les empreses” han tingut uns beneficis extraordinàriament alts durant l’any 2022. Considera que “els sindicats estan posant a totes les empreses al mateix sac, les grans i les petites”.

Advertència de Pimec als sindicats: l’any passat es van tancar 26.000 pimes a l’Estat espanyol, un rècord històric

I va exposar un conjunt de dades que posen en evidència les diferències segons el volum de l’empresa. Així, el 2022 es van tancar 26.000 pimes en el conjunt de l’Estat espanyol, un rècord històric que suposa un 10% més que el 2021, mentre que els concursos de creditors van augmentar un 11%. “Si guanyes diners, no tanques ni entres en una situació concursal”, va indicar.

Sobre l’acord salarial acordat entre gran patronal i sindicats, Cañete se n’ha alegrat. Ha indicat que “qualsevol acord en el marc del diàleg social té una consideració positiva”, però, a continuació, ha recordat que s’ha assolit sense tenir en compte la veu de la petita i mitjana empresa. Conpymes, en la qual s’enquadra Pimec, encara no s’ha pogut integrar en el diàleg  social.

D’altra banda, en l’assembla general es va informar que Pimec va tancar l’any passat amb uns ingressos de prop de 22 milions d’euros, un 25% més que els 17,5 milions de l’exercici anterior. Cañete va qualificar aquesta resultats d’“extraordinaris”. Als treballadors de la patronal se’ls ha compensat amb una "cistella de compra" extraordinària de 400 euros.

Pimec va acabar l’any passat amb 144.000 associats, uns 3.000 més que l’exercici anterior, i amb 320 associacions empresarials. Estaven presents a 800 taules de representativitat (aquest maig, ja són 832).

Més informació
Pimec demana establir ajuts directes davant la sequera
Pimec demana una millor col·laboració publicoprivada en el desplegament dels Next Generation
Josep González: “Les malalties de salut mental s'han agreujat a les empreses"
Avui et destaquem
El més llegit