Pimec i Foment emplacen les empreses a preparar-se pel Brexit

Les patronals elaboren guies amb consells i informació sobre com actuar amb la sortida del Regne Unit

Les patronals insten les empreses a accelerar els seus plans de contingència | iStock Les patronals insten les empreses a accelerar els seus plans de contingència | iStock

Pimec ha recomanat a les empreses catalanes "que accelerin els plans de contingència" pel Brexit. En un comunicat, la patronal ha explicat que ha elaborat una guia pràctica que inclou consells per a les empreses exportadores i importadores de mercaderies al Regne Unit, les que hi presten serveis i les que tenen ciutadans britànics, entre d'altres. En una línia similar, Foment del Treball ha obert en coordinació amb les administracions un servei d'informació i atenció a les empreses associades amb interessos al Regne Unit i les ha instat a "estar preparades per a una possible sortida no ordenada del Regne Unit".

Més info: La inversió britànica a Catalunya obvia el Brexit

Pimec ha valorat que malgrat el fre del Parlament britànic al Brexit dur hi ha "incertesa i inestabilitat política, que s'ha accentuat les darreres setmanes", motiu pel qual les emplaça a accelerar les seves accions. La patronal ha recordat que el Regne Unit es troba entre les cinc primers destinacions de l'exportació catalana, amb gairebé 3.900 milions d'euros el 2018. Els vehicles i els components de l'automoció i les semi manufactures són els principals sectors exportadors. A banda, Catalunya rep més de dos milions de turistes britànics, el segon principal mercat emissor després de França.

Des de Foment també han habilitat l'Observatori Brexit al seu web amb informació sobre plans de contingència, links i documentació elaborats pel Govern, el Regne Unit, la Comissió Europea, Acció, la Secretaria d'Estat de Comerç, el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme i l'Agència Tributària.

Més informació
José Pizarro: "El Brexit ha apujat un 10% el preu dels productes que importo"
L'efecte Trump i el Brexit, reptes de l'economia per al 2019
El Prat, a l’abisme del Brexit
Avui et destaquem
El més llegit