La Fundació Pimec i l'Imim impulsen la salut mental a les pimes

La patronal i l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques enceten una col·laboració per intervenir sobre el lloc de treball

L'Hospital del Mar de Barcelona | EP L'Hospital del Mar de Barcelona | EP

L'Institut Hospital del Mar d'investigacions Mèdiques i la Fundació Pimec han tancat un conveni de col·laboració per millorar la salut mental de treballadors i empresaris dins les petites i mitjanes empreses del país. Per aquest acord, les pimes adherides a la patronal tindran accés a les mesures del projecte europeu Mental Health Promotion and Intervention in Ocupational Settings.

Imem i la Fundació Pimec posaran a l'abast de les petites i mitjanes empreses del país intervencions dissenyades pel Grup de Recerca en Salut Mental de l'Hospital dedicades a combatre l'estrès o la síndrome del treballador cremat, així com els símptomes de trastorns com la depressió o l'ansietat provocada per l'entorn laboral.

Segons ha destacat el mateix institut, la participació en aquest projecte ve finançada per la Unió Europea, amb uns fons amb l'objectiu de "millorar el reconeixement i el tractament a temps" dels trastorns i problemes de salut mental al lloc de treball. Des de l'Imim es destaquen les depressions en l'àmbit laboral, que pretenen reduir amb els materials que han posat a l'abast de les empreses. Des de la patronal proposaran principalment pimes de sectors com la construcció, la salut i les TIC que vulguin participar en aquest projecte, amb resultats "molt positius" en els seus pilots.

Més informació
La salut mental i el dentista públic entren als pressupostos
La salut mental no és només Olímpica
Bon Preu dona 53.000 euros a Salut Mental Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit